Dag 12 – I min handväska

det som alltid finns i min handväska är
♥ nycklar
♥ plånbok + pengar
♥ mobil
♥ busskort, både skolkort och rabattkortet
♥ kalender, måste ha koll på vad som händer när
♥ pennskrin
♥ smink
♥ deodorant
♥ tamponger (hehe)
♥ en massa papper som jag inte vet vad det är!

hade egentligen tänkt göra det lite roligt med bilder osv, men har tyvärr så bråttom att jag inte hinner...

stressiga dagar

både igår och idag är stressiga dagar för mig.. igår hade vi redovisningar om projektarbeten 14.00-17.00 och klockan 19.00 var det möte på skolan om de nya gesällreglerna, så jag var hemma kring kvart i 10. då behövde mamma ha datan så blev ingen uppdatering igår.

nu ska jag snart till skolan igen, ska fixa lite på powerpointen osv för vår stora redovisning idag om projektarbetet. därefter ska jag bygga om mina naglar, till stan och köpa vinterjacka. ikväll är det dags för öppet hus, ska vara där 17.00-20.00 så vi får se när jag får tid att uppdatera lite grann!

skyltsöndag och första advent

vi vaknade kring 10-halv 11, då hade mina föräldrar dukat fram en mysig frukost med varm choklad och varma bullar osv. marcus fick en liten present av dem för att han hade klarat körkortet också. efter vi ätit klart gick vi och gjorde oss i ordning för vi skulle åka ut på en liten "shoppingrunda". mina stövlar hade gått i sönder, sulan hade släppt på båda skorna, så det läkte in en massa när jag gick i snö. så vi skulle byta dem och försöka hitta en vinterjacka till mig. vi åkte till burlöv center, och började med att fixa problemet med mina skor. vi trodde att de skulle bli svårare än vad det var eftersom vi inte hade kvitto kvar. men vi fick ett tillgodokvitto så jag kunde välja vilket skir som helst för samma pris, eller såklart lägga till mellanskillnaden. jag hade redan tittat på ett skor som var både varmfodrade och hade en bra sula som man kunde gå i snö med utan att halka. men tyvärr hade de inte min storlek där. så vi körde till trianglen där hon i butiken hade sagt att de skulle finnas, när vi kom dit såg vi inte ens skorna någonstans. så jag och marcus gick till butiken på gågatan istället medan mamma tog bilen för annars skulle vi inte hinna, eftersom jag skulle jobba efteråt. där hittade jag skorna och de hade bara kvar dem i min storlek, ett par! snacka om tur! så jag tog köpte dem med tillgodokvittot och sedan körde vi marcus till bussen och därefter åkte jag till jobb.

det var en hel del att göra idag faktiskt, många som hade fått lön osv. men jag känner att jag verkligen har fått kläm på jobbet nu och gör det mesta rätt nu. så de e jätte skönt faktiskt. min kompis malin har även fått jobb där, så de e extra roligt! tyvärr kommer vi nog inte jobba samma dagar..

Dag 11 – Mina syskon

jag har ett syskon, en storebror. andreas heter han och är 20 år. han tog studenten för 1½ år sedan och gör fortfarande inget. nej så illa e de inte, han har startat ett eget företag där han ritar och designar egna tröjor, och ibland jobbar han på lagret på pappas jobb. i januari ska han ut och resa jorden runt, vara borta i två och en halv månad. vilket jag som lillasyster längtar till!

vi har inte den bästa relationen tillsammans, men de e nog mycket för att ingen av oss är hemma speciellt mycket. inte samtidigt i alla fall. men när båda väl är hemma kan vi mycket väl prata om en massa saker osv. när han är på bra humör vill säga. finns inte mycket mer att berätta men tänkte visa 2 av de tröjor han gjort!


Dag 10 – Det här hade jag på mig idag



ungefär detta hade jag på mig, fast med ett vitt linne istället och utan halsbandet. och även med uppsatt hår. dagen efter ju haha.

när vi bara låg hemma hos marcus, och jag sov en stund så hade jag linne och ett par av hans shorts på mig. älskar att mysa i hans shorts hahah!

bowling med dick och malin

efter att jag vaknat så fick vi lite bråttom. vi skulle nämligen bowla med dick och malin och bestämde att ses klockan 6 för att vi skulle äta på restaurang innan. vi käkade på harmony, super god mat där. när klockan närmade sig halv 8 började vi gå bort till bowlingen där vi hade bokat bana klockan 8. första serien gick helt okej för mig, men andra gick mindre bra om man säger så... fick 35 poäng på den serien! haha... men kul hade vi i alla fall, och det är huvudsaken. och detta kommer definitivt göras om.

marcus mamma kom och hämtade oss och när vi kom hem igen tittade vi lite på tv. men mina föräldrar kom vid tio över 10 så åkte vi båda med hem till mig. eftersom jag skulle jobba idag och tyckte det var bäst att sova hemma då. vi låg och pratade väldigt länge innan vi somnade, så himla mysigt!

frukostkalas hos marcus syster

klockan 9 ringde väckarklockan i lördags morse och det var dags att stiga upp, vi skulle på frukostkalas hos marcus syster martina som fyllt år på fredagen. det bjöds på bullar med flera olika pålägg, ägg och bacon och en massa kakor! hon fick en massa presenter, av mig och marcus fick hon rosa flytljus (såna som man har i en skål med vatten), en gåvolåda med dove hudlotion och duschkräm och 3 ansiktsmasker. vi stannade en stund, men sen när vi kom hem tog jag två efterlängtade huvudvärk. bakfyllan hade slått till.. jag sov en bra stund fram till klockan 5

Dag 9 – Min tro

oj.. haha
ja alltså jag ser mig själv som kristen, jag har ju en liten tro på att det finns en gud som sitter på molnen i himlen men samtidigt tycker jag det låter sjukt ologiskt.. men det är inte så att jag går på gudstjänster om söndagar. håller koll på och följer det som står i bibeln, ber osv. absolut inte. jag tror på historien med adam och eva med äpplet och revbenen. att gud tog ett revben från adam och skapade eva, därav har män ett revben mindre än kvinnor.

något som jag också tror på är ett liv efter döden, som en ny människa. att själen lever vidare i en ny kropp och har man haft ett bra liv nu, får man ett sämre senare och tvärtom.

mycket mer om min tro finns de inte att säga!

utgång med tjejerna till kräm

har haft fullt upp hela helgen och helt enkelt inte haft tid med att blogga. men nu kommer jag uppdatera om allt som hänt under dessa dagar!

i fredags tog jag bussen hem tillsammans med maritza, malin och isabelle. när vi hoppat av på karbingatan gick jag maritza och malin till monaco där vi mötte upp jasmine och kajsa för att beställa lite mat. för min del blev det gyrostallrik! därefter gick vi hem till maritza och käkade, började fixa oss och dricka lite grann. kerstin, hennes syster och johanna kom också. när klockan närmade sig elva började vi gå till kräm, där vi sedan dansade loss hela natten lång! det var både 16- och 18års gräns, 16 har dom där nere och 18+ där uppe. och eftersom de flesta jagar lamm så hade vi hela dansgolvet på 18 för oss själva. sjukt nice faktiskt! skönt med en kväll då man bara är tjejer och har kul med varandra! klockan 3 kom marcus och hämtade mig så åkte vi hem och somnade nästan direkt.

klicka på bilderna för att se de större!


marabou vinter vit

jag har precis smakat marabou vinter vit, jag älskar vit choklad och tänkte att det här måste jag testa! jag blev absolut inte besviken, riktigt gott var det. kommer definitivt köpa det fler gånger, och eftersom det är limited edition ska man kanske samla på sig ett litet lager?

att det ligger i guldpapper ger även en lykänsla!
5 av 5 Käättisar!


misstag

gjorde ett misstag, att skicka ett mejl med en bild på kissie och se vad som händer nu



varje gång jag klickar upp msn kommer hon upp! ingen som vet hur man får bort detta?

egen hårvård

idag hade vi egen hårvård i skolan. malin hjälpte mig att färga bort min blonda utväxt, och även färga mina ögonbryn mörkare som nisrin sedan hjälpte mig att fixa formen på, med hjälp av en tråd. gjorde satans ont men blev hur snyggt som helst. malin klippte även mitt hår, om man ens kan kalla det de. rättare sagt, hon nuddade mitt hår med saxen! jag tvättade hennes hår och gjorde även en inpackning. slutresultatet blev jag mycket nöjd med.

efter skolan stack jag till 24 seven sun och solade 24 minuter. ska ut med några vänner imorgon, och tycker det är mycket roligare att klä upp sig om man har lite solbränd hy! mamma kom och hämtade mig efter jag solat för hon slutade precis då. vi tänkte först köra E22.an hem, men när vi upptäckte vilka köer det var valde vi att ta ett annat håll hem och köra på väg 11 istället. men det var inte mycket bättre där, vi stog fast i kö i cirka 30-35 minuter.. inte så roligt! vi körde till city gross och handlade mat och när vi kom hem hjälpte jag mamma att laga middagen, tacos idag som jag hade önskat.

har även kollat på paradise hotel, rimon kan ta och slänga sig i vägen! han skickade ut erik, och jag och säkert alla andra som kollar vet om att han planerar att skicka ut lin! hoppas bara hon kommer på det och skickar ut honom före istället...



bjuder på en (väldigt vacker) bild från egen hårvård där jag har färg i håret och ögonbrynen!

Dag 8 – Ett ögonblick

den här var svår!
jag måste fundera ett tag...

ett ögonblick eller en tidpunkt i veckan då jag mår som bäst är faktiskt fredagskvällar, på bussen hem. när jag sitter där, har haft alla kunder på praktiken, allihop har blivit nöjda, jag är nöjd & min handledare är nöjd. det är bara att pusta ut och må bra! jag ser även fram emot det som ska ske under kvällen och helgen, oftast sitter jag på bussen för att antingen åka hem till mig med marcus, eller hem till honom. och det är även ett ögonblick som alltid är bra, när man ser varandra igen efter några dagar av längtan, säger hej och pussas. det är också skönt att veta att man har lite ledig tid framför sig till att göra precis vad man vill.

fredagaskvällar är det ögonblick jag gillar bäst!

Dag 7 – Min bästa vän

jag kan faktiskt inte riktigt påstå att jag har någon bästa vän. jag har många väldigt nära vänner, men kan inte säga att jag har en "bästis" jag tror att jag inte vill ha det heller. för man känner sig så bunden att det är den personen man ska vara med hela tiden, den personen man ska berätta allting för osv. som jag nämnt tidigare är vi ett gäng på 6 tjejer, och alla dessa tjejer står mig väldigt nära och det är dem jag berättar det mesta för.

men någon som jag kallat för min bästa vän förrut är min mamma, och om jag nu ska se någon som en bästa vän så är det hon. hon är den enda människan på jorden som känner mig innan och utantill, den enda människan som tar mig för precis den jag är, den enda människan som faktiskt står ut med mina humörsvängningar, och den enda människan som jag vill och kan berätta allting för! jag är inte direkt personen som håller mycket för mig själv och så, inte alls. jag delar gärna med mig många smaskiga detaljer om mitt privatliv. men det finns saker som är över gränsen för mig också, och det håller jag antingen för mig själv, eller så pratar jag med mamma om det.



jag och mamma i bubbelpoolen på gran canaria! ♥

vilken dag!

idag ringde väckarklockan 8.00 jag funderade ett tag på om jag skulle gå upp då och sticka till gymmet eller ligga kvar och sova en och en halv timme till. det blev att jag sov vidare ett tag till, började inte förrän 11.45 idag. så jag tog bussen och var framme på värnhem lite över elva. mötte upp emelie och malin så gick vi till matsalen för de ville käka. lektionen vi hade var försäljning och service, och det kom en kvinna som pratade lite om jobb osv. därefter åkte vi till saco-mässan, för er som inte vet är det en mässa om högskolor osv. vi var där inte speciellt länge, tyckte inte det var intressant faktiskt. och hatar även såna mässor med mycket folk osv.

efteråt tog jag emelie och malin 6.an tillbaka, jag och malin skulle till mitt jobb och emelie hem. när vi kom fram till pizzerian var vi lite tidiga, anledningen till att malin hängde med är för att hon kanske också ska börja jobba där, kul!

klockan 5 började det ringa som sjutton och det var stressigt ända fram till halv 8. jag fick inte ätit mycket, men de gjorde inte så mycket för jag var inte speciellt hungrig ändå. nu är jag hemma och har nyss sett dagens avsnitt av paradise hotel, herreguuuud vilket drama 3 personer kan skapa!

varm choklad

eftersom jag frös så mycket, så gjorde jag en kopp riktigt varm choklad, med lite grädde på toppen MUMS! jag tittade lite på tv, men var så himla trött att jag somnade. vaknade när paradise hotel börja, men somnade om lika fort igen. så väcktes jag av mamma när hon kom in på mitt rum och vi skulle äta.

efter maten tittade vi på desperate housewives tillsammans, nu kan jag hålla med folk om att det har blivit långdraget. så nu tittar jag på det bara för jag alltid har gjort det! sedan satte jag mig vid datan och tittade på paradise hotel på tv6 play, shit vad dem rör runt i grytan hela tiden i det programmet. det är i princip ingen som sitter säkert ju..


dagens outfit



brun tröja - H&M
beiga byxor - gina tricot
svart skärp - vero moda
svarta stövlar - din sko

Dag 6 – Min dag

jag vaknade imorse när klockan ringde halv 8, gick upp och sminkade mig och gjorde mig i ordning till skolan. väntade även på ett samtal från marcus som skulle ha uppkörning klockan åtta, när den var kvart i 9 och jag väntade på bussen ringde han. först lurade han mig att han hade kuggat men sen sa han "aaahhh bara skoja, jag klarade det!!!" och då blev jag så glad för hans skull att jag börja gråta, känslig som jag är!

när jag kom in till malmö hoppade jag av på konserthuset och mötte de andra tjejerna där, sedan gick vi till synagogan där vi skulle träffa vår lärare i religion för att ha ett litet studiebesök där. förvånansvärt så var det faktiskt riktigt intressant, trodde absolut inte att den religionen var så krävande. speciellt inte med mat osv, dem får inte ens äta på mc donalds eller vanlig restaurang! vi var där i en timme och efteråt gick vi till skolan, och direkt när vi kom dit hade vi prov i samhällskunskap. jag hoppas att det gick bra, pluggade skit mycket igår men ändå kändes det inte som jag kunde så mycket. hatar när lärare ljuger om att man klarar provet ifall man kan instuderingsfrågorna, också när man får provet framför sig inser man att det inte stämmer..

vi hade sedan lunch, äcklig mat som vanligt. så fick fortsätta vara vrålhungrig. därefter hade vi svenska, och slutade tio över ett.

efter skolan åkte jag maritza och sophia till frisörgross för jag skulle köpa lite schampo och sophia skulle köpa en hel del! sedan fick jag skynda mig hem eftersom en tjej skulle komma hit så jag kunde färga håret på henne. men när jag varit hemma en stund och väntat på henne ganska länge, får jag ett sms om att hon inte kan komma. och då sprack mitt humör som varit på topp hela dagen. köpt färg för 200 kronor till henne, också dyker hon inte upp.. och det är inte så lätt att ta det en annan dag heller för vi har så himla mycket att göra i skolan nu.

nu tänkte jag i alla fall gå och lägga mig i sängen och värma mig med mitt täcke. fryser som bara den, måste även ut och kolla på vinterjacka någon dag. fryser ihjäl ute redan nu, tänk då hur det blir när den riktiga vintern kommer!

Dag 5 – Vad är kärlek

oj, denna var svår. för mig är kärlek mycket, det kan vara kärlek till mina vänner, till min pojkvän, till familjen, till kläder, till pengar osv. kärlek kan vara på flera olika sätt. jag känner en viss kärlek till mina vänner och en annan till pojkvännen. den jag känner till min pojkvän är att vi har ett sånt unikt band till varandra, vi kan vara oss själva till 120% utan tvekan. jag har aldrig känt mig så fri och uppskattad av samma person som han få mig att känna. vår kärlek är stark, starkare än jag någonsin upplevt tidigare. jag saknar honom så fort jag inte är med honom, sova utan honom på nätterna är nästintill omöjligt. nu efter att ha haft honom i mitt liv så länge skulle jag inte kunna tänka mig någonting annat.

kärleken till mina vänner är också stark, mamma har alltid sagt att vännerna är det viktigaste för mig. det stämmer verkligen. jag vill ha så mycket tid tillsammans med mina vänner. hon har också sagt att de vänner man skaffar i gymnasiet är de vänner man håller fast vid resten av livet. jag hoppas verkligen att det stämmer, för jag har inte haft sådana vänner jag har nu. vi är en grupp på 6 tjejer, vi alla är totalt olika men har vissa likheter ändå. jag tror det är det som gör att vi fungerar så pass bra tillsammans. vi har diskussioner, men vi kan också disskutera klart, utan att någon blir irriterad. vilket jag aldrig tidigare upplevt! jag älskar mina vänner så mycket, jag hoppas att de vet om det. annars vet dem det efter detta inlägget för jag vet att ni alla läser min blogg!

kärleken till min familj är också en typ av kärlek, vi har våra hemska bråk då det känns som om helvetet bryter loss, men ändå kan vi komma någon timme senare och allting är lugnt igen. det känns kanske konstigt, men samtidigt skönt att kunna lägga det bakom sig så snabbt. en familj är några personer man alltid kommer ha i sitt liv, vare sig man vill eller inte. vare sig man kommer överens eller inte. men jag tycker att man ska göra det bästa utav situationen, i alla fall så länge man bor under samma tak. personer som inte vill ha kontakt med sina föräldrar, förstår jag mig helt ärligt inte på. mina föräldrar är mina ben kan man säga, utan dem hade jag inte stått där jag gör idag. absolut inte. när jag har fallit är det dem som lyft upp mig igen. när jag har känt att allting är kasst, är det dem som fått det att se bra ut igen. jag vet om att jag inte alltid är den roligaste dottern man kan ha, speciellt inte på morgonen. men jag hoppas att mina bra stunder väger tyngre än mina dåliga och att det är dem ni kommer ihåg. jag menar aldrig någonting illa egenltligen.

vi två i ett nötskal!


mina underbara töser! (sophia som tar bilden, så hon är också med, tekniskt sätt!)


galna familjen, behöver inte säga mer än så :)

200 dagar till studenten!

jag bestämde mig till slut för att träna och sola innan skolan, men var smart och tog med samhällsboken så jag pluggade under tiden jag gick på löpbandet! sedan var det en helt vanlig skoldag, samhällslektion först där vi fick träna lite inför provet, lunch och sedan IV-val där vi tittade på en film om make-up.

efter skolan stack jag kerstin, maritza, malin och emelie till el patio för att käka och fira vår 200-dagars. men de öppna inte förrän 17.00 så vi fördrev tiden lite på entré så länge. när vi sedan gick tillbaka hade de öppnat, beställde en tre rätters meny med vitlöksbröd till förrätt, black & white till varmrätt och vaniljglass med chokladsås till efterrätt. super god mat, var vråk hungrig när jag kom dit! vi satt på restaruangen i 3½ timme, helt sjukt länge. men det är det jag älskar med dessa tjejer, vi kan bara sitta och snacka i flera timmar utan att märka hur lång tid det går. även om vi träffas varje dag har vi alltid något att prata om och berätta. vi har en så härlig relation till varandra, och jag stormtrivs i deras sällskap!

när jag kom hem från restaurangen satte jag igång med att plugga direkt till samhällsprovet, pluggade i 2½ timme, och det kan jag säga att jag inte gjort på myyyycket länge. är helt slut nu, så ska lägga mig, ska vara i synagogan 9.30 imorgonbitti..

Dag 4 – Det här åt jag idag

idag åt jag två rostade mackor med nutella på till frukost, brukar lyxa till det lite på söndagsmorgnar! jag åt ingen lunch eftersom jag jobbade och inte hann, men åt däremot en bolongese pizza till middag. dessutom mumsade jag i mig en massa godis under hela tiden på jobbet, för de hade varit dumma nog att köpa lösgodis och lämna det framme! mer har jag inte ätit idag, väldigt lite, men är konstigt nog inte hungrig nu ändå!

ännu en söndag som bestod av jobb

pappa och jag åkte hemifrån vid kvart i 3 och var i lagom tid till när jag började jobba. det var inte så farligt mycket att göra idag, eller så är det bara jag som har vant mig vid stressen och inte tycker det känns så extremt mycket längre som jag tyckte i början. för vi fick nog sålt i alla fall 150 pizzor. jag var vrålhungrig redan när jag kom dit, men fick inte tid att äta förrän när klockan var lite över sju!

när jag kom hem efter jobb stack jag direkt in i duschen och därefter har jag pluggat lite och suttit på facebook osv. nu blir det snart dags för sängen.

har fortfarande inte bestämt mig ifall jag ska träna och sola innan skolan imorgon, eller om jag ska stanna hemma och plugga till samhällsprovet jag har på tisdag!

middag hos marcus föräldrar

på kvällen hade mina föräldrar blivit bjudna på middag hos marcus föräldrar. så de kom vid 6-tiden. vi fick fläskfilé i en "lök-sås" med klyftpotatis och sallad till, sedan fick vi annanaspaj med glass till efterrätt! mycket god mat. vi satt och pratade väldigt längre, och när klockan närmade sig halv 1 så åkte vi hem. både jag och marcus hängde med. jag var så trött att jag sov hela resan, och när vi närmade oss vår gata väckte de andra mig och jag svarade "jag har inte sovit" men jag trodde faktiskt inte att jag hade det, för jag tyckte att jag hade varit medveten om allt som hände hela tiden. men direkt när vi kom hem gick vi och la oss.

färgade håret på martina

i lördags förmiddag åkte jag och marcus hem till hans syster för jag skulle färga hennes hår, hon skulle gå från blond till brunett. hon hade flera olika färger i håret, en mörkblond utväxt, därefter hade hon ganska gula partier sedan hon blekt utväxten och i längderna hade hon ljusblont och lite mörkblond/varma slingor. jag använde en ganska neutral brun färg med lite mahogny-rött i och resultatet blev kanon bra! det ser lite mökrare ut på bilderna än vad det egentligen blev.



jag passade även på att klippa och färga marcus, han har den moderna frisyren där det ska vara super kort på sidor och i nacken, och långt upptill på hjässan. men det var lite för stor skillnad nu, och såg inte snyggt ut. så jag klippte en bra bit på det långa uppe på hjässan, men rörde inte nacken och sidorna alls. färgen blev en mörkare brun, som är ganska askig. tyvärr vågar jag inte lägga upp bild på resultatet, för han är så grinig med sånt! haha

haft mycket att göra i helgen!

jag har haft en hel del att göra i helgen, i fredags kväll åkte jag hem till marcus efter praktiken. vi käkade lasange och såg på idol, andreas weises tur att åka ut. som jag sagt tidigare, det är så bra deltagare detta året så man åker ut bara för man har en dålig dag, tyvärr. men jag hoppas på att olle går långt faktiskt, helst hela vägen till finalen. men det är hård konkurrens så vi får se!

stressigt!

ohhh nu är det stressigt, jag börjar jobba om 45 minuter och sitter fortfarande i sovkläder, dags att ta och fixa sig kanske! älskling ligger på mitt rum och kollar på fotboll, som vanligt. han kommer även stanna här medan jag är och jobbar, för att se på fotboll. haft en jätte trevlig helg som jag berättar mer om när jag kommer hem från jobbet vid 21.20 tiden! hörs då

svar till anonym kommentar

för det första vill jag bara säga, har ni någonting ni undrar över i min blogg, så kan ni ju skriva ert namn också. annars förtjänar ni inget svar om mitt privatliv. så om du nu så gärna vill ha svar på din fråga, kan du ju skriva det också. tills vidare kommer inget svar på frågan, för det har inte någon anonym person med att göra!

praktik på salong josefina

igår var de ju fredag, vilket betyder praktik som vanligt, 10-18. när jag kom dit såg jag på datan att jag inte hade kund förrän efter lunch, alltså klockan två. trist tyckte jag för tiden går mycket snabbare när man har något att göra ju. men jag fördrev tiden med att fixa lite med produkter osv, och medan jag höll på med det kom de in en kund som ville ha tid. hon gick med på elev-klippning så jag tog det direkt. klippningen blev bra och hon blev jätte nöjd. därefter hade jag lunch i en timme, köpte lite mat inne på andra sidan på mobilia. de hade julpyntat sååå fint! men när man kommer in i delen där salongen ligger så hade dem inte pyntat någonting alls, eftersom de håller på att bygga om allting så är det bara josefina som ligger kvar i den byggnaden. men det känns ju lite trist faktiskt..

jag käkade min lunch och snackade med några av frisörerna som hade lunch samtidigt. klockan 2 kom min kund, en kvinna med långt hår. klippte henne på cirka 45 minuter, och även hon blev nöjd. nästa kund skulle inte komma förrän halv 5 så jag blev rastlös igen. men jag passade på att vika lite handdukar osv. sista klippningen var en man, han hade axellångt hår när han kom, och ville ha kort i nacken och lite längre upp på hjässan. det tog lite längre än de andra klippningarna, men efter 1½ timme var han färdig och nöjd med resultatet.

det är skönt att kunderna är så förstående när det är elevklippning och förstår att det tar lite längre tid och så..

efter praktiken tog jag bussen till trelleborg, malin satt också på bussen så vi hade en lång pratstund hela vägen till trellehulla!

Dag 3 – Mina föräldrar

mina föräldrar heter lotta och bjarne. mamma är svensk, 46 år jobbar på studiefrämjandet där man kan gå olika kurser i alla tänkbara saker. hennes jobb där är att ta emot anmälningar osv i danskurser. pappa är dansk, 51 år och jobbar på orex, han kör lastbil och levererar pizzavaror.

mina föräldrar är väldigt viktiga för mig, de hjälper mig med allting. behöver jag någon att prata med vet jag att de lyssnar, har jag problem med något vet jag att de hjälper mig att lösa det. jag är verkligen glad för att just de två är mina föräldrar, jag skulle aldrig kunna tänka tanken att kunna byta ut dem mot någon annan.

jag tror man kan säga att jag står min mamma närmre än pappa, henne kan jag prata med i timmar om precis allting och hon lyssnar fullhjärtat och ger mig tips och råd. pappa och jag har våra stunder då vi bara är irriterade på varandra, men vi har även våra stunder då vi kommer väldigt bra överens. jag har ju en bror också, och oftast är det så att mamma och han står på en sida, och pappa och jag på andra sidan när det gäller diskussioner osv. mamma säger ofta "du är precis som din pappa" och jag tror faktiskt att det stämmer, vi har precis samma humör och beteende.

Dag 2 – Min första kärlek

alla har vi nog varit kära, en eller flera gånger de spelar ingen roll. men jag hoppas att ni alla fått ha den underbara känslan när det bara pirrar i hela kroppen, och det bara finns en person på hela jorden som kan få tiden att stå still.

nu ska jag berätta för er om min första kärlek.
det började en helt vanlig veckodag när jag gick in på lunarstorm, ja ni läste rätt! jag hade inte varit inne där på väldigt länge, och hade massa läskiga snubbar som hade skrivit till mig. när jag hade raderat alla dessa utan att ha svarat, så plinga det till i gästboken och jag hade fått mejl från en som bodde i trelleborg. eftersom jag bara satt och hade tråkigt och han såg bra ut, så tänkte jag att jag lika bra kunde prata. vi chattade en del på lunarstorm den dagen innan vi bytte msn, när han sedan var tvungen att logga ut efter flera timmar bytte vi mobilnummer och fortsatte snacka på sms.

vi smsade varandra hela tiden, pratade massa på msn osv. en dag bestämde vi oss för att träffas, eftersom maritza min klasskompis bor i trelleborg och kände till denna killen fick hon följa med mig. vi var hemma hos honom, såg på bedtime stories och spelade kort. vi hade väldigt trevligt och när jag och maritza åkt därifrån, tog det inte lång stund innan jag fick ett sms där det stod "jag hoppas du vill träffas igen, för jag vill jätte gärna träffa dig igen. förlåt för att jag var så blyg, men det var ju första gången och så"

jag tror det gick en vecka innan vi träffades igen, denna gång var det hemma hos mig. det var även då vi kysstes för allra första gången. det pirrade i hela magen och allt kändes så himla bra. vi mös hela kvällen tills han var tvungen att ta bussen hem igen.

en gång när vi pratade med varandra efter detta, berättade han att han inte ville fortsätta träffas mer. jag blev helt förkrossad och mådde skit dåligt, jag tog bort honom överallt och ville inte ha någon kontakt längre. tills en dag när jag fick ett sms från ett okänt nummer där det stod "jag har varit en idiot, förlåt. hoppas du vill träffa mig igen." jag var fortfarande svag för denna killen, så jag gav honom en andra chans. det är alla värda ju! så vi träffades igen, hemma hos mig denna gången med. allting var så himla bra och kändes rätt. det trodde jag att han också tyckte. men när han hade åkt ifrån mig, så smsade vi lite grann och det kom fram att han känt efter att allt var ett misstag och inte ville fortsätta.

jag blev förkrossad ännu en gång, men denna gång tog det inte lika hårt. för jag var lite mer beredd på det efter att det hänt en gång. vi slutade ha kontakt helt och hållet.

men ännu en gång fick vi kontakt med varandra igen, det var jag som tyckte att vi kunde fortsätta prata som förr. alltså innan alla känslor hade blivit inblandade. så det gjorde vi, men det ledde till att vi träffades och sov över varje helg i lite mer än ett halvår. jag blev mer och mer kär i denna killen för varje dag som gick. men vi hade sagt att vi inte skulle vara på g eller något liknande, så jag visste inte ifall jag skulle berätta eller inte. men efter ett tag stod jag inte ut längre, så bestämde mig för att berätta. det gick inte som planerat, han kände inte likadant, han hade inte "flickväns-känslor" för mig som han uttryckte det. men jag kunde inte sluta träffa honom inte igen, inte nu. mina känslor var för starka. jag hade aldrig någonsin känt så här för en kille, så vi fortsatte att träffas.

vi hade en speciell grej vi gjorde, där vi skrev på varandra ryggar med fingret så skulle man gissa vad där stod. en gång när vi gjorde det hemma hos mig, skrev han något som jag tolkade som "jag älskar dig" jag blev så chockad att jag tappade andan. jag visste inte var jag skulle ta vägen, jag var så lycklig!

helgen därefter skulle jag ut med mina vänner, på magasinet i trelleborg. jag visste att han också skulle dit med sina vänner. men redan när vi kom dit, såg jag något som fick hela magen att bli en stor klump. en annan tjej satt i hans knä! när hon ****** hade gått därifrån gick jag fram och hälsade på honom precis som om ingenting hade hänt. han var överraskad men glad över att se mig. jag gick bort till mina vänner och fortsatte dansa, då hände nästa sak jag inte ville se, de stog och kysstes nu! jag fick panik, började gråta och visste inte vad jag skulle göra. jag tog med honom ut och pratade om det, han verkade inte ha någon ångest över det och jag kände bara hur allting föll ihop. men vi pratade en hel del, och det slutade med att han följde med mig hem ändå, på något sätt tror jag att han insåg att han hade känslor för mig med egentligen.

det var nu allting vände. allting blev så bra efter detta, han kom till festen jag var på, på nyår. tog en taxi dit från trelleborg för 700 kronor! efter det träffades vi i 14 dagar i sträck, non-stop. den 10.e januari 2010 blev vi tillsammans, det blev början på vår kärlekssaga utan slut! mina känslor hade blivit besvarade, jag fick min drömprins!

nu har vi varit tillsammans i lite mer än 10 månader, allting är helt underbart. den killen han var för ett år sedan mot mig, kan man inte tro fanns i samma kropp som den killen jag är tillsammans med. jag kan säga det och har sagt det till honom med, han var en skitstövel mot mig. men mina starka känslor för honom och mammas goda råd höll mig kvar, och jag är glad för att jag stod ut med smärtan. för nu gör han mig till den lyckligaste tjejen på jorden! jag kan inte beskriva min kärlek för honom med ord, men jag älskar honom, över allt annat. han är det absolut finaste som finns, han får mig att må på ett sätt som ingen annan får, han får tiden att stå still och det pirrar fortfarande i kroppen varje gång jag ser honom. han är min prins!

en bild från nyår när allt började gå som jag ville! :)


ber om ursäkt för att det blev väldigt mycket att läsa, men där har ni berättelsen om hur min första kärlek startade, slutet är inte skrivet ännu och kommer inte bli det heller!

Dag 1 – Presentera mig själv

14 Augusti 1992 föddes jag på BB i malmö. Mina föräldrar hade redan ett barn, Andreas. Min storebror. De hade bott i radhus i Staffanstorp sedan ett år tillbaka. Jag växte upp där, lärde mig prata, krypa (dock baklänges), gå, äta osv osv. Jag började på önsvaladagis där jag gick till jag var ungefär 6 år. Sedan började jag i skolan, först var det Anneroskolan på låg- och mellanstadiet och sedan Centralskolan på högstadiet. När 9.an började närma sig sitt slut, var det dags för mig att söka in till en gymnasieskola. Jag var helt säker på att jag ville bli frisör, så sökte till två olika skolor. Polhem i lund och Franssuell i malmö. När beskedet kom visade det sig att jag kom in på mitt andrahandsval, Franssuell. Så det var där jag började, men när det hade gått cirka en månad av första terminen fick jag ett samtal om att jag blivit intagen på Polhem som reserv. Jag tackade nej till det erbjudandet, ett val som jag fortfarande inte vet om jag ångrar. Ibland gör jag det och ibland inte.

Just nu går jag fortfarande på Franssuell, mitt sista år. Jag har världens bästa klass, där är 5 tjejer i klassen som jag tycker extra mycket om. De förgyller min dag och är värda att nämnas här, Maritza Hoffrén, Sophia Sandström, Malin Poulsen, Kerstin Johansson och Emelie Nessler! Som sagt tar jag studenten om lite mer än ett halvår, vilket skrämmer skiten ur mig för jag vet fortfarande inte vad jag kommer göra efter skolan. Hyra stol, öppna egen salong eller bli anställd. Men det kommer antagligen beslutas inom de närmsta månaderna.

Jag har även en pojkvän som jag varit tillsammans med i lite mer än 10 månader nu. Vi har känt varandra ett bra tag, men mer om vår historia kommer imorgon!

Jag bor fortfarande hemma med min familj, mamma pappa och storebror. Men nu har vi flyttat till en villa ett par hundra meter bort från vårt förra hus, (radhuset jag nämnde innan) och vi har snart bott här i 9 år tror jag. På fritiden brukar jag shoppa, umgås med kompisar och min pojkvän, jobba på en pizzeria, träna på gym, klippa/färga och göra hårförlängning på kompisar.

Brukar få höra att jag är en glad, trevlig och smart tjej. Men det finns också så många andra ord som kan beskriva mig, jag gillar att ta ansvar & hålla koll på saker, jag är kreativ och gillar att pyssla. Jag har ett hett temperament och kan lätt tappa humöret, men lika lätt få tillbaka det. Jag älskar godis och mat, jag gillar också att laga mat och baka kakor. Jag är nyfiken, har ofta beslutsångest. Jag kan inte skriva att jag är pratglad, även om jag är det, för det mesta. För vissa dagar har jag absolut ingen lust att prata överhuvudtaget och är jätte kort i ton!

Mer intressant om mig kan jag inte komma på just nu. Men jag hoppas att ni fått en lite bättre bild av mig nu!




bloggtorkan är löst!

jag har kommit på lösningen med bloggtorkan. jag hittade en rolig grej på en blogg, och tänkte nu genomföra detta. det kommer pågå i 30 dagar, så varje dag i en månad kommer här vara något nytt och intressant att läsa om i min blogg!


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Anti-cellulite shapewear

på blogg.se framsida kan man just nu se reklam för ett par "byxor" som ska slätar ut celluliter på bara 30–60 dagar, bryter ned fettceller och ger fastare hud, minskar omkretsen runt midja, mage, lår och ben, sömlösa och förstärkta – sköna att ha på sig, mycket lätt att klä på sig andra plagg utanpå. jag tror faktiskt på detta, eftersom jag pratat med folk som använt de och märkt stor skillnad på kort tid. och är verkligen sugen på ett par sådana. problemet är bara att de kostar 399:- eller 499:- beroende på om man ska ha de höga eller låga

de ser ut så här:


jag är sugen på de höga hudfärgade, vilka hade ni velat ha?

mina kläder har kommit!

de kläderna jag beställde för någon vecka sen har kommit nu. så jag var och hämtade ut paketet innan. fotade hur kläderna såg ut på mig.


klänningen är jag verkligen super nöjd med, det enda jag inte gillade var sömmen i ryggen. den går rakt på ryggraden och ner över rumpan, så att klänningen åker in mellan skinkorna.. hoppas det går att dölja med strumpbyxor!


tröjan är jag också nöjd med, men måste ha skärp i midjan för den är inte figursydd och då ser man lätt tjock ut!

tyckte inte att det var lönt att fota leggingsen eftersom de är svarta med "skinn" på knäna, och det syns ändå inte så bra på bild. var inte heller riktigt nöjd med dem eftersom de sitter ganska löst över knäna.. får se om jag kanske syr in dem!

det händer mycket på tre år

nu när vi hade fått våra skolfoto från trean också, samlade vi alla gymnasiets bilder för att se förändringen. och vi kan väl säga att det har hänt en del, mer på en del och mindre på en del. men alla har vi förändrats både på utsidan och insidan!


skola 9.30-16.30

idag både jag börja skolan tidigare och sluta senare. rätt drygt faktiskt. men anledningen till att vi skulle börja tidigare var för att vi skulle till floristerna och lära oss att göra egen brudkrona, skit roligt. men malin och jag fick verkligen inte rätt på vår, men till slut blev den snygg! vi hade sedan lunch chop suey till mat idag, helt okej faktiskt. åt mer än vad jag brukar i alla fall! därefter var det dags för hantverksteknik, vi började med att klippa skägget på vår herrdocka, (kommer visa före och efter bild) därefter sklle vi färga in vår festfrisyr. men eftersom en lärare var sjuk, och hela hennes klass hade fått gå hem. behövde den andra klassen hjälp på deras kundmottagning så jag julie och cathleen ryckte in. det var två tjejer som skulle färgas, och bli typ vit/gråhåriga. vår kund blev nöjd, så då blev jag och julie det med!


FÖRE:


EFTER: (har dock inte klippt rent det, så de ser fortfarande hackigt ut)


bloggtorka

borde blogga men har ingen ork och inget att skriva precis.. ni som läser min blogg kan ju kommentera och ställa några frågor som ni vill ha svar på! eller något som ni vill att jag ska blogga om

hårförlänging på caroline

efter skolan igår stack jag och maritza till frisörgross för jag skulle köpa grejer så jag kan färga min pojkvän och hans systers hår på lördag. sedan tog jag bussen hem, när jag väl var hemma kom caroline hit så satte jag i hårförlängning på henne. de tog cirka 2½ med klippning, fick klippa en del för att det skulle smälta ihop och se bra ut!

före och efter bild:

hem till min darling

innan skolan igår stack jag till gymmet men innan de solade jag 23 minuter, somnade i solariet så jag låg där och snarkade. jag gymmade i cirka 1-1½ timme. det var riktigt skönt, kände mig så duktig efteråt. men tyvärr var jag lite långsam på att gå till skolan, var trött i benen. så jag kom någon enstaka minut för sent. vi hade de tråkigaste lektionerna på hela veckan. äcklig lunch. och därefter hade vi IV-val, där vi hade lite redovisningar sen fick vi sluta.

därefter tog jag bussen tillsammans med kerstin och maritza till trelleborg. vi pratade hela bussresan så den gick otroligt fort! när jag kom hem till marcus käkade vi, som tur var för jag var super hungrig. vi åt falukorv och pasta, mums hihu. vi tittade på ung och bortskämd som gick på ettan klockan 8, det programmet är för bra alltså! haha. skrattar ihjäl mig vid varje avsnitt. jag insåg även att jag hade valt helt fel dag att komma till marcus, det var ju fotbollsgalan 2010 på tv. men vi bestämde att eftersom jag fick se ung och bortskämd, så kunde vi se fotbollsgalan i en timme också. så det löste sig.


hemma från jobb

jag är hemma från jobbet nu, det var verkligen lugnt idag! speciellt om man jämför med förra söndagen, men tydligen hade dom haft ännu mer igår än vad det var då. hur det nu är möjligt?.. men anledningen till att det var så lugnt idag, beror nog på att det är fars dag, så de flesta familjer lagar väl middag eller går ut på restaurang och äter.

nu ska jag lägga mig och titta på film, har inte bestämt mig om det blir harry potter som går på tv, eller the backup plan som vi hyrt. får väl se! vi hörs kanske imorgon.

helgen snart slut

så, nu har ännu en helg gått. fan vad tiden springer iväg!

i fredags mötte jag upp marcus på södervärn efter praktiken, så tog vi bussen hem till mig. jag klippte honom lite snabbt, och när det var klart var de dags för mat. lasange! varken pappa eller andreas var hemma, så det vara bara jag mamma och marcus. mamma hade även hyrt film som vi skulle se. men först ville vi se idol och hon såg lets dance på en dansk kanal. när båda programmen var slut, satte vi oss i vardagsrummet och satte på A-team. Det var en jätte bra film tyckte jag, men kändes lite långdragen och jag tappade koncentrationen.

igår var vi hemma hos min mormor & morfar och firade mårtengås. vi är en av de få familjer som faktiskt fortfarande firar det. men varför sluta med en sådan härlig tradition? det är ju så himla gott! efter maten tittade vi på film och satt och pratade. liar liar, gick på tv. skit bra film faktiskt! tror aldrig jag sett den innan.. vi åkte därifrån vid tio över elva. men fick snabbt vända tillbaka igen för marcus hade glömt sin mobil. när vi äntligen kom hem var vi så trött att vi gick och la oss direkt!

dags för jobb!

nu ska jag till jobbet, 15-21 idag. så jag skriver kanske när jag kommer hem, har ju inte haft tid att uppdatera på hela helgen. hörs sen! PUSS

dagens outfit



idag har jag haft på mig
svart kofta - gina tricot
blommig t-shirt - H&M
jeans - tiger
stövlar - din sko

speciell dag

idag är det inte vilken dag som helst, utan idag har jag och min kära pojkvän 10 månader!


skola, jobb, plugg!

igår orkade jag inte blogga mer på kvällen fakitskt. men jag gjorde inget intressant heller, tittade på lite tv bland annat paradise hotel och desperate housewives.

idag började jag inte skolan förrän kvart i 12, och tanken var att jag skulle sola och gymma innan. men jag var för trött för det, så jag ställde om klockan till halv 10 istället. riktigt skönt var det att få sova lite extra idag! i skolan hade vi först försäljning & service, där det kom en snubbe från swedbank och pratade om vad man ska tänka på när man ska starta eget företag osv. det var riktigt intressant faktiskt. därefter hade vi kultur & stilhistoria, men hade två redovisningar kvar bara så vi fick sluta efter det. skönt, eftersom det betydde att vi fick 40 minuters rast! så vi gick till shadys (ett café som ligger vid skolan) och käkade lite, eftersom alla var lite hungriga. därefter hade vi svenska, fattar inte så mycket av de lektionerna nu för tiden faktiskt..

när jag hade slutat tog jag bussen till jobbet, det var så lugnt idag! hände inte speciellt mycket, och det är jag glad för eftersom det var det jag kände för. jag har även tackat ja till att jobba söndagar denna månaden för att känna på det, sen om det känns bra med skola, fritid och sånt ändå. så ska jag göra det i fortsättningen med.

nu ska jag snart ta mig samman och plugga till provet jag har i bröllopshistoria imorgon, men de är ett skit lätt prov så det kräver inte mer än 15 minuters plugg!

mina naglar



övre bilden är före och under är efter.
det är ganska stor skillnad, filade ner dem en bra bit. och bad även henne måla det vita en bit längre ner på naglen eftersom mina växer så fort! nu ska jag skynda mig till läkaren, hörs senare ikväll!

dagens outfit



svart linne - H&M
brun/beige blus - vero moda
svart kofta - H&M
svart flätat skärp - vila
svarta strumpbyxor - lindex tror jag
svarta stövlar - din sko

insåg precis hur mycket svart jag har på mig idag haha!

Rubriker är jobbiga!

Jag har dålig fantasi och kan inte komma på någon bra rubrik, så ni får leva med det. Imorse tog jag bussen tillsammans med mamma, eftersom min bror skulle ha bilen till ett viktigt möte för hans företag. Jag hoppade av på värnhem men mamma åkte vidare. Vi hade tre lektioner idag varav två var religion och däremellan hade vi samhällskunskap. Skit tråkig dag! Det positiva var att de va spaghetti och köttfärssås till lunch, och det är faktiskt den enda skolmaten som är god. Jag har precis varit och gjort påfyllning på mina naglar på StudioX. Jag kommer lägga upp före/efter bild när jag kommer hem. Men just nu sitter jag på bussen hem, och när jag kommer till staffanstorp ska jag till läkaren.

ung & bortskämd

igår läste jag på facebook om ett program som skulle börja på SVT1 idag klockan 20.00 som hette ung och bortskämd. det handlar om 10 bortskämda ungdommar, som sätts i ett hus tillsammans. helt utan vuxna osv. och där ska de bevisa att de kan klara sig själv. handla mat, städa, diska, tvätta, jobba in en lön så de kan leva och liknanade saker. sedan ska deras föräldrar gemensamt rösta ut den person de tycker utvecklas minst och inte tar detta på allvar. den som håller sig kvar längst vinner en jorden runt resa! tyckte det lät som ett intressant programt, så klockan 8 ikväll satt jag bänkad vid tv.n och såg på detta.

jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig emellanåt. ungdomarna är inte bara bortskämda, de är ju totalt korkade också! men det var roligt, och ifall jag kommer ihåg så ska jag försöka följa detta. jag rekomenderar andra ungdomar att se det också, det är roligt och lärorikt.



ungdomarna som bor i huset. hon i rosa linne till höger åkte ut i dagens program!

fruktansvärd huvudvärk!

när jag satte mig på bussen kände jag vilken extremt huvudvärk jag hade fått, jag kände av det lite smått när jag gick på entré med emelie. men nu hade det blivit så mycket värre! efter cirka 10 minuter av bussresan går det på en pappa med två barn. och kan man inte önska något bättre än ett barn som skriker hysteriskt hela resan tills jag ska av när man har huvudvärk?! fan... jag ville bara gå fram till ungen och skrika "håll käften här finns andra människor på bussen också!" men jag orkade inte samla mod till det. fegis!

direkt när jag kom hem la jag mig i sängen och drog täcket över huvudet för att sova bort huvudvärken. när pappa väckte mig för att vi skulle äta, insåg jag att det hade hjälpt med lite sömn. huvudvärken var borta!

entré och solariet

efter skolan ville emelie att jag skulle hänga med henne till entré en stund. eftersom jag inte hade mycket bättre för mig och är en otroligt snäll vän så gjorde jag så klart det! vi gick in och ut i butiker utan att hitta någonting, tror att man varit där för mycket så man vet alla affärers utbud redan. men tur var väl det för då blev min plånbok glad i alla fall. precis innan vi skulle gå därifrån träffade jag marcus kusin eftersom hon jobbar inne i en skobutik, så gick in och pratade med henne en stund.

när emelie och jag sagt hejdå gick jag bort till sun 24/7 för att bättra på solariebrännan lite grann. jag lyckades bli inlåst i rummet, och fick självklart panik. ni som känner mig vet vilken rädsla jag har för att bli inlåst, speciellt i små trånga utrymmen. så med min panikstyrka bröt jag upp dörren och kom ut! jag gick snabbt som tusan bort till bussen som skulle komma om 2 minuter, men jag hann, som tur var.

tråkig skoldag!

jag började som sagt klockan elva idag, och första lektionen var samhällskunskap. dööööö tråkigt! jag kan vara ärlig och säga att jag lyssnar inte på lektionerna, jag antecknar det läraren skriver på tavlan, men vet inte vad det handlar om. och det är helt enkelt för att samhällskunskap intresserar inte mig, hade det gjort det finns det flera andra utbildningar jag hade kunnat gå istället för frisör!

efter första lektionen var det dags för lunch, korvstroganoff med ris. "åååh vad gott!" tänker säkert de flesta av er, men det är det inte kan jag lova er, inte på min skola! det smakar som något man plockat upp från papperskorgen, skit tradigt tycker jag. för det slutar med att vi elever inte äter oss mätta på skolmaten och istället går till ett fik eller till exempel burger king för att äta, och av sånt blir man ju tjock...

projekt och företagande var lektionen som var nästa enligt schemat. vi hade en ny lärare, för att vår förra var tvungen att sluta pga ett annat jobberbjudande som han inte kunde tacka nej till. så istället för en tråkig man som pratade i samma tonläge hela tiden, har vi istället fått en kvinna som är så dryg att man lika bra hade kunnat sova på lektionen och fått lika mycket gjort ändå! tycker min skola blir mer och mer katastrofal när det gäller lärare och utbildningar...

till sist hade vi i alla fall IV-val. där vi skulle redovisa om varandras kroppsformer. jag och maritza jobbade i samma grupp, men hade inte gjort klart uppgiften eftersom vi inte var på lektionen när vi fick första tillfället att jobba med det. så vi skulle få en vecka till på oss. så efter redovisningarna var där fortfarande tid kvar på lektionen, så vi gick till datasalen och började skriva då. jag hann nästan klart, så det är skönt! vid halv 4 tiden gick vi, även om vi slutar halv 5. men vi hade inte mer att göra.

dagens outfit

jag skrev ju imorse att jag tänkte ladda upp dagens outfit men de ville inte som jag. men nu gör jag det genom datan istället. vet att det är skit dålig kvalité på bilden, men jag orkade och hann inte leta upp digitalkameran!


(ignorera att jag ser sjukt lack ut hehe)

Rosa kofta med guldknappar - H&M
Svart linne - H&M
Blå (syns inte på bilden) leggings - Vila
Klocka - fått av älskling
Armband - köpt i Kroatien
Halsband - fått av mamma
Pärlörhänge - Gina tricot

till detta hade jag även mina svarta stövlar!

Lovet slut, dags för skola!

Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli kvart över så jag kan gå ut till bussen. Börjar klockan elva idag, tanken var att jag skulle träna och sola innan skolan. Men var för trött för det imorse. Tycker synd om mina 2 stackars kompisar som trodde vi börja 10 idag och sitter redan på skolan.. Tämkte lägga upp dagens outfit, men de fungerar inte att göra de genom min iphone så de får vänta tills jag kommer hem igen! Nu ska jag gå till bussen, ha en bra dag

jobbjobbjobb

idag sov jag och marcus extra länge, till klockan 12. eftersom jag skulle jobba klockan 3 och kände att jag ville vila ut mig till det. kände på mig att det skulle bli en stressig dag, vilket jag hade helt rätt i! det var SM-final i fotboll idag, och självklart ska alla ha pizza innan, under och efter matchen. men jag tycker absolut att det är roligare när det händer mycket, än när där inte är någonting alls. så jag klagar inte.

nu ska jag ta och hoppa in i duschen, få bort att pizzalukt. sen ska jag ligga i några timmar framför tv.n och slappna av. börjar skolan klockan elva imorgon så det är riktigt skönt!

klickat hem lite nya kläder

jag lyckas som vanligt alltid hitta nya kläder som jag vill ha. tänker väldigt ofta att nu ska jag sluta shoppa, ska spara mina pengar osv. men jag hittar alltid något fint, till ett bra pris. denna gången var det på H&Ms hemsida.



kläderna kommer inte förrän i slutet av november, så jag tänkte att jag ska ha den gröna klänningen på min kompis födelsedagsfest. hoppas det kommer i tid och att den sitter bra!

paranormal activity 2

som sagt var jag och marcus på bio, vi såg paranormal activity 2. har inte mycket att säga om filmen faktiskt, förutom att jag är väldigt besviken. även om jag inte hade några förväntningar, så var detta ändå en besvikelse! man hoppas ju alltid på att de ska vara en bra film så klart, vilket jag inte tyckte att detta var... det tog cirka 1 timme innan allting började hända, när det väl satte igång var det inte många gånger man blev rädd. och nej, det är inte en film jag rekomenderar er att slösa pengar på

hårförlänging

jag har just stått i cirka 2½ timme och gjort hårförlängning på bonnie. det blev kanon bra som alltid. ikväll blir det bio med marcus, vi ska se paranormal activity 2. har inte direkt några förhoppningar faktiskt, men har hört att den tyvärr inte är så bra. men vi får väl se, tycker alltid det är bäst när man får skaffa sin egen åsikt.

sitter och fixar mig samtidigt som vi väntar på mat, guuuud vad jag är hungrig! har inte ätit sen frukost..

nackspärren ännu värre nu

har inte haft tillgång till någon data, och de fungerar inte att blogga från min iphone av någon konstig anledning, därför de inte har blivit någon uppdatering.

igår var jag och maritza på yoga, men vi båda insåg att det inte var någonting för oss. vi vill ha mer snabb rörelse och svett! efteråt solade vi en stund på 24/7 sun. sedan åkte jag med henne hem, duschade och fixa mig där. så åt vi lite grann och tittade på lyxfällan. vid 6-tiden kom marcus mamma och hämtade mig för vi skulle till svågertorp för att hämta marcus och hans pappa. jag hade lurat marcus att jag var tvungen att jobba, så jag inte skulle kunna träffa honom denna dag. så han blev verkligen överraskad när jag dök upp där! när vi kom hem åt vi lite kvällsmat, sen myste vi framför tv.n hela kvällen.

idag vaknade vi ganska sent och det var tänkt att vi skulle sticka och träna, men eftersom min nackspärr blivit grymt mycket sämre, så fick vi hoppa över det. vi gjorde i alla fall några ärenden i trelleborg innan vi tog bussen hem till staffanstorp. vi gick inom netto och köpte lite gott till idol ikväll.

dags att sova

nu tänker jag faktiskt lägga mig, ber om ursäkt för extremt dålig uppdatering idag. men jag har ont i hela kroppen idag, nackspärr, smärtor i ryggen och knäskada. så jag ska lägga mig och vila ut mig rejält nu. hoppas på att kunna uppdatera lite mer imorgon, godnatt!

fullspäckad dag!

ledsen att jag inte har uppdaterat tidigare idag, jag stack hemifrån ganska tidigt i förmiddags och kom hem vid halv 10 ikväll. jag försökte faktiskt blogga genom mobilen under tiden jag var iväg, men det ville inte fungera.

det jag gjorde när jag var iväg var att sola, träna och jobba. jag testade ett annat solarium idag, 24/7 sun heter det. ligger bredvid där jag tränar, så tyckte det passade bra. det är dessutom samma kedja. jag solade bara 16 minuter idag eftersom jag brände mig sist jag solade, så tog de försiktigt idag. efter jag solat gick jag raka vägen in till gymmet och gymmade i cirka 75 minuter, målet var att förbränna 500kcal, och därefter köra lite styrka. men fick ta det väldigt lugnt idag eftersom jag har fått nackspärr!

när jag hade duschat och gjort mig i ordning efter träningen, tog jag bussen till jobbet. för er som inte vet har jag fått jobb på en pizzeria i husie, där jag jobbar onsdagar varje vecka. jag började en timme tidigare idag eftersom jag har lov. det var inte extremt mycket kunder, men ändå en hel del att göra. kvart över 9, halv tio var jag hemma ungefär. då fick jag en välbehövlig massage av min kära mor, sen testade jag billys pankakor eftersom jag var lite småhungrig efter jobbet. de var helt okej, men självklart är hemmagjorda bättre! de blev lite "svampiga" eftersom de ska värmas i micron.

nu har jag tagit mig en lång dusch, fräschade upp mig ordentligt med att fila fötterna, måla naglarna, raka benen osv. känns riktigt skönt, är fin nu till när min älskling kommer hem imorgon.

nu blir detta snart en roman, men ska bara berätta att jag tittade LIIITE grann på milan - real madrid matchen, mest ihopp om att se marcus där. men det gjorde jag tyvärr inte.

älskling i milano

för cirka en timme sen ringe min älskling, som just nu befinner sig i milano. de hade kommit fram vid halv 10 tiden, hade haft lite klydd med transport från flyget till hotellet. en taxi skulle ta 85 euro, för att köra dem, vilket är cirka 850 kronor.. helt sjukt! men efter ett tag hade de hittat en buss som gick dit de skulle. han ringde mest för att säga att allting gått bra. kändes skönt att få prata med honom lite grann. inte ofta vi är utan varandra på detta sättet, inte kunna smsa, ringa eller träffa varandra på 2 dagar. låter löjligt, men är man van vid något så är det tufft att bryta det.

men jag får hålla mig sysselsatt så mycket som möjligt, så jag knappt hinner märka att han är borta!

nu ska jag fortsätta med designen, sen blir det sängen för min del. godnatt!

massa mys med maritza

som sagt kom maritza till mig idag. direkt när hon kom hit gick vi till nöjes och hyrde film. blev två riktiga bölfilmer "remember me" och "the blind side" när vi kom tillbaka hem igen, tittade vi lite på lyxfällan som handlade om en frisör som hade problem med ekonomin. perfekt för oss att titta på, så man har lite koll på läget. vi kommer om lite mer än ett halvår kastas ut i vuxenlivet och behöva sätta igång att arbeta ju.

när lyxfällan var slut satte vi igång med att laga mat, pasta med baconsås. så himla gott! efter maten satte vi igång första filmen, remember me fick det bli. vi blev verkligen extremt mätta av maten, vi hade egentligen tänkt äta lite godis och sånt till filmerna med fick vänta med det och smälta maten först. jag har aldrig riktigt vetat vad den handlar om, så därför hade jag inga förväntningar om den heller. men jag tyckte den var helt okej.

andra filmen däremot, the blind side. är verkligen en film jag rekomenderar för personer som älskar känslosamma, verklighetsbaserade filmer! den handlade om en mörkhyad, välbyggd kille i tonåren. som inte har någonstans att bo, han går runt ute mitt i vintern i samma t-shirt varje dag. men en dag ser en kvinna honom, hon har barn som går på samma skola som han och har hört talas om honom. hon tar in honom i sitt hus, och låter han sova där. och det fortsätter så, de köper nya kläder till honom, hjälper honom att ta körkort, fixar till hans betyg osv osv. jag rekomenderar den starkt!

efter filmen såg vi på paradise hotel, lika galet som alltid. älskar det programmet! därefter var det dags för maritza att åka hem igen..



blääähh

denna designen är bara tillfällig, var så trött på den andra så fixade ihop denna lite snabbt. kommer en snyggare senare ikväll eller imorgon!

alla bara sticker..

satte klockan på halv 11 idag, för att jag inte ville sova bort hela dagen, men ändå få vila ut lite grann. idag åker emelie till berlin, malin till egypten och marcus till milano. kommer verkligen kännas tomt när tre av de närmsta personerna i mitt liv kommer vara borta samtidigt. men som tur finns kerstin, maritza och sophia fortfarande kvar här hemma! på tal om det, så kommer maritza till mig idag, så ska vi ha lite myspys här. antar att hon ska sova här också, så det blir trevligt.

jag har just tittat på LA ink, där Kat von D skulle försöka sluta röka genom att bli hypnotiserad. jag tror faktiskt på hypnos och hade själv velat testa det, typ med att få bort godissuget eller behovet att äta ute så fort jag har pengar. tänk så skönt det hade varit, så mycket pengar man sparat!

ny design

imorgon ska jag se till att fixa en ny design här på bloggen också, denna har jag haft väldigt länge. och är gaaaanska trött på den nu! det kommer bli någonting i militärgrönt och svart tror jag. men nu ska jag faktiskt lägga mig. godnattpussar!

ta ur extensions

ni som läst min blogg tidigare vet att jag gör hårförlängning med keratinvax. och igår tog jag ur martinas (marcus syster) hårförlängning. det tog cirka 2½ timme! jag passade även på att klippa upp hennes hår lite och tunna ut det en hel del. eftersom hon har väldigt tjockt och kompakt hår.

tänkte visa lite före och efter bilder på hårförlängningar jag gjort!





shopping på nova lund

klockan tio över tio (efter man ställt om klockan) ringde marcus mobil, det var hans syster som undrade ifall vi ville med till nova lund och shoppa med henne, hennes pojkvän och deras andra syster. och eftersom jag hade liiiiite dåligt samvete för att vi bara slappat bort en hel lördag, så tyckte jag att vi kunde hänga med. så vi fixade oss och efter 1½ timme kom de och hämtade oss.

vi hade verkligen en heldag på nova, vi gick runt i alla butiker och jag fick faktiskt med mig en hel del saker hem! vi käkade även lunch där. de har ju flera olika restauranger som ligger på samma ställe, så vi alla kunde köpa den mat vi var sugna på. för min del blev det kycklingspett med ris och sweet chilisås till!

jag tänkte lägga upp bild på vad jag köpte, men eftersom jag inte orkar fota allt och det inte finns några bra bilder så hoppar jag tyvärr över det. men jag kom i allafall hem med en rosa kofta från H&M, en svart länge kofta och pärlörhänge från gina tricot, en vit blus med lite brodyr framtill och på axlar från vero moda och ett par höga klackar från skopunkten. studiebidraget är tyvärr upphandlat, men jag är nöjd med mina köp!

bakisdag!!

hela lördagen gjorde jag och marcus precis de man ska göra på en bakisdag, INGENTING! och det var så extremt skönt. vi låg med vars ett täcke och kudde framför tv.n hela dagen. jag passade även på att sova i 2-3 timmar. jag njöt verkligen hela dagen av att bara ligga och chilla. det är väldigt längesen jag hade tid till detta, i vanliga fall brukar jag bli rastlös efter bara någon timme. men denna dag behövde jag verkligen alla dessa timmar på soffan.

halloween fest hos maritza

kan börja med att berätta att jag haft en riktigt bra helg, som jag absolut är nöjd med! den började kanon redan i fredags när jag slutade klockan 3 på praktiken, skönt att vara hemma 4 istället för 7. men jag hade absolut ingen ledig tid efter jag slutat, jag mötte upp maritza så åkte vi hem till henne i trelleborg. började pynta och fixa en massa för halloweenfesten som skulle hållas där på kvällen. vi stack även hem till hennes farfar och käkade middag, fick lasange. super längesen jag åt det!

när vi kom tillbaka till henne började vi fixa till oss, jag skulle vara utklädd till skolflicka och hon polis. folket började droppa in vid 8-tiden och festen satte igång. vi hade förberett en massa "uppdrag" som alla fick när de kom, och de skulle göra de här uppdragen under hela kvällen. sen vid 12-tiden skulle man få gissa vad alla haft för något. mitt var att säga "det här var det värsta jag någonsin druckit/ätit" så jag dissade allas dricka, superroligt!

meningen var att vi skulle dra ut till kräm senare på kvällen, men när vi väl kom dit var det sån sjuuuk kö, så vi gav det 10 minuter. men eftersom det inte hände någonting så gick vi till en pub istället. synd, för jag var verkligen sugen på att dansa! men det var roligt i alla fall. när puben stängde fixade vi lite fyllekäk och sedan fortsatte vi med efterfest hos maritza. jag simon och marcus tog taxi hem vid 4, halv 5 tiden.


ännu ett försök?

jag tänker inte skriva att jag ska ge bloggen ett försök till och börja blogga regelbundet. för jag lyckas aldrig hålla det. så nu säger jag istället att jag kommer blogga när jag känner för det, och när jag har någonting att blogga om!

RSS 2.0