2012

jag var och såg 2012 igår på bio med en mysig kompis och den var helt extremt bra enligt mig! vi var i lund i god tid, eftersom biljetterna nästan var slutsålda så man var tvungna att köpa dem på plats. och vi hade verkligen tur, fick dem två sista platserna som var bredvid varandra! så vi fördrev tiden på mc donalds med sara och amanda. efter filmen fick vi vänta på bussen i 40 minuter(!!!) och det var helt otroligt kallt. men vi gick en liten sväng i lund så tiden gick rätt snabbt ändå.

Mayaindianerna förutspådde för hundratals år sedan att jorden ska drabbas av stora naturkatastrofer och slutligen gå under år 2012. När de gamla sägnerna blir verklighet och människorna står inför världens ände kämpar Jackson Curtis inte bara för att rädda sin familj, utan hela mänskligheten. Det blir en omöjlig kamp mot klockan och hopplösa odds. Men Jackson vägrar ge upp trots att allt hopp verkar vara ute.


veckan i snabbrepris

veckan har runnit iväg totalt, tänk att det bara är 13 skoldagar kvar innan jullovet! i onsdags var vi i salongen och arbetade på dockorna hela dagen, aldo fick lite slingor i håret för vi skulle testa en ny blekning som heter colorgrafic. det är en blekning där man tillsätter en produkt med t.ex. violett färg i för att motverka att håret blir gult, och dessa produkterna hade lite kuliga namn, t.ex den gula hette banana och luktade banan osv. i torsdags skulle jag egentligen varit på praktik men eftersom jag slutat på emesuell och min nya salong fortfarande inte hade hört av sig, så fick jag vara på skolan och arbeta istället. först hjälpte jag tina, min mentor med att bära upp arbetsbord och fönar från källaren, och sedan satte vi upp dem. efter det fick jag stå och föna lådan på aldo resten av dagen, rätt uttråkande. men jag slapp vara ensam, mona från min parallellklass hade inte heller någon praktik plats så vi gjorde varandra sällskap under dagen. och när vi tröttnade på arbeta på dockorna, så rullade hon curler på mig, så jag liknade en 80åring, haha! igår(fredag) hade vi färgtekniker på skolan hela dagen, hon informerade massa om wellas alla olika färger och grejer. man tappade koncentrationen rätt lätt och hade väldigt svårt att komma ihåg alla olika produkter. men sedan fram mot eftermiddagen fick vi testa produkterna på varandra, så vi hade 8 stycken modeller, och resten av oss var frisörer. så vi var ungefär 5 frisörer på en modell. jag tycker att resultaten blev hur bra som helst, och färgteknikern visste verkligen vad hon gjorde.


öppet hus

som sagt hade vi öppet hus på skolan igår, lite småtrevligt faktiskt! först så fixade sophia mina naglar lite grann för att vi skulle visa lite hur den nya linjen spa/stylist är. skit tråkigt enligt mig, frisör är min grej! i allafall så kom min modell lite i 6, en modell som sophia hade fixat till mig (TACKTACKTACK!) jag skulle göra blonda slingor i hätta på henne så jag satte igång direkt, inget vidare svårt direkt. gick snabbt att dra ut slingorna och sätta i blekningen och den skulle heller inte sitta så jätte länge. men resultatet blev kanon och jag blev super nöjd, vilket jag tror modellen också blev. sedan gick jag mest runt och lekte lite småtuff, nej men väntade på julie sen tog vi bussen hem tio i åtta, så vi slapp betala (WOHO!) men det man säger om den åldersgruppen som ska söka in nu, stämmer verkligen! det var skit kul att se så många leva upp till ryktet dem har, oranga i huvudet och pissgult hår med råttsvansar som hårförlängning MUMS! äsch.. nu ska jag inte vara så elak hihihi. puss på gumpen

i want my phone back!

fråga mig inte varför rubriken blev på engelska, jag kände väl att jag måste hålla liv i mina engelskkunskaper. äh va fan nu spåra jag ur pga en rubrik. vidare till vad inlägget ska handla om! MIN MOBIL! den är på lagning, som sagt så lämnade jag in den för ca en vecka sen och fan vad jag saknar den. ni tror säkert att jag är helt cp, men den har faktiskt varit sönder längre än en vecka, eftersom jag är lite smådryg av mig så tog det cirka två veckor innan jag lämnade in den. och nu börjar jag få spel på den siemens telefonen jag har, batteriet tar slut på en dag, man kan inte lyssna på musik och knapparna är skit sega och man kan inte lägga till massa special-ord så man få bokstavera dem varje gång. det enda positiva med den är att man faktiskt kan smsa, och att skärmen går att snurra! men nej, nu vill jag faktiskt ha tillbaka min underbara sony ericsson W715 eller vad den nu heter. fast egentligen skulle jag vilja ha den nya sony ericsson satio, UNDERBART med touch, älskar att de vibrerar varje gång man "touchar" haha. men jag lär få vänta 3 veckor till på att min mobil ska bli klar, eftersom sony ericsson egentligen är sämst så det är så många telefoner som måste lagas hela tiden. nu ska jag nog sluta innan inlägget spårar ur precis som rubriken. OVER AND OUT!

tandläkaren

inatt somnade jag halv 3(!) det är inte alls bra. jag försökte verkligen somna, men tankarna bara sprang runt hela tiden. och det är absolut inte bra när man ska upp halv 7 för att hinna till tandläkaren. men upp kom jag i allafall, kvart över sju hehe. så jag hann till tandläkaren även om jag fick stressa ganska mycket, och tandläkaren kötta sönder hela min mun så jag blödde som fan när jag gick därifrån. sedan väntade mamma på mig där nere i bilen så åkte vi direkt till skolan. började som sagt halv 9 men kom ju lite försent. treorna håller på att redovisa sina projektarbeten för fullt, och vissa är riktigt intressanta faktiskt. jag och kerstin har redan bestämt att vi ska skriva om båtar eftersom alla andra gör kalendrar eller modevisning, nu börjar vi igen!

bränt min tunga, inte okej

jag har precis kollat på paradise hotel och druckit en kopp väldigt varmt te, så varmt att jag brände tungan.. nu ska jag snart föna håret och platta det. passar på att göra det nu idag, för man vet aldrig när jag vaknar imorgon liksom. imorgon är det tandläkaren 8.00 som gäller, missade min förra tid så får verkligen se till att komma upp imorgon. och sedan är det skola mellan 8.30 - 20.00 vi har öppet hus imorgon därför det blir en så lång dag. vi ska ha modeller med oss så att vi kan visa vad det är vi gör på vår linje och hur kul det är! så det ska bli roligt, även om det är en väldigt dryg dag. från 8.30 till klockan två ska vi lyssna på treornas projektarbeten, känns som om det kommer bli lite smådrygt att sitta still i biografen så pass länge. men man får väl göra det bästa av situationen, men nu ska jag gå och torka mitt hår så jag kommer i säng innan klockan hinner bli tolv i allafall, inte så värst troligt men värt att ha ett mål i allafall! godnatt <3


snyggingar!

NU GICK DET SÅ NI FÅR DEN EXTRA STOR! MINA SNYGGINGAR, RABIH & ALBIN MUMS! <3 

blogghiss!

alla håller ju på att hissa och dissa bloggar hit och dit. och nu tänkte jag hissa en blogg för första gången. har följt den i snart två månader nu skulle jag tro. och det är verkligen den bästa bloggen jag läst. och tro mig jag har läst mååååånga bloggar! men i allafall handlar denna bloggen om raka motsatsen av vad dem andra storbloggarna gör. den heter falsksanning och hon avslöjar ALLA storbloggarnas hemligheter! allt från hur mycket kissie redigerar sina bilder och ljuger om allting, till hur elak kenza egentligen är i verkligheten. ni som inte är bloggberoende ni lär inte förstå någonting av detta, men ni andra som följer storbloggarna kommer älska den här bloggen! och samtidigt som jag var inne på den bloggen idag, hittade jag en annan helt otroligt snygg bloggare som jag också tänkte tipsa om Albin Axelsson.

jag hade tänkt visa bild på honom, en underbar bild på albin och RABIH <3 men nej nu hatar blogg.se mig och det går inte att ladda upp några bilder! men jag lovar att jag ska ladda upp den så fort det går, för det är VÄRLDENS fianste bild som nu mera är bakgrund på min dator också! PUSS PÅ SÅNA SOM ALBIN & RABIH (L) (L) (L)

ingen rubrik!

jag har inte lust att blogga längre, jag har tappat intresset totalt. men måste bara nämna att fredagen var för jävla bra! jag och maritza hade köpt biljetter till tunez, ett uteställe såklart. så kvart i sju tog jag bussen hem till henne och vi tog världens tid på oss att fixa till oss. men vid 11 drog vi i allafall till parken där festen redan var igång. vi gick in och dansade rumpan av oss i 4 timmar. och jag hade sååå jävla kul, utan alkohol! det går faktiskt att ha kul utan alkohol i kroppen, man ska bara veta hur man gör de ;) där efter åkte vi hem till henne och båda däckade direkt, de e fan inte lätt att först gå i skolan från halv 9 till halv 5 och sedan vara upp till halv 4 på morgonen! lördagen blev världens chilldag, jag vaknade klockan två(!) och då hade maritza redan varit vaken väldigt länge. men hennes mamma sa att det inte var lönt att vi åt någon frukost för hon skulle strax börja på middagen, revbensspjäll med ris, MUMS! vid halv 7 kom mamma och hämtade mig, och sedan skulle vi till sturup och hämta upp mormor & morfar och även pappa, fråga mig inte varför men dem hade klyddat som fan. och mamma började klydda ännu mer, tack vare dimman kom vi vilse på väg 108, hur man nu lyckas med det. för er som inte vet är det en lååååååång rak väg som går från trellleborg till lund. vi körde fram och tillbaka på den flera gånger utan att hitta avfarten till sturup, men till slut gick det!
sedan åkte jag med till lomma och sedan hyrde film the proposal och köpte massvis med godis!

Ny lag hot mot billiga klipp i skolan


Julie Pedersen fönar Gull-Britt Grönbergs hår på Frans Suell och Jörgen
Kocks elevsalong. ”Det är ju lite billigare och töserna behöver träna”, säger Gull-Britt Grönberg.


Det finns snack om att man ska stifta en ny lag som innebär att vi inte kommer få ha kundmottagning i skolan längre. För att frisörer på de riktiga salongerna tycker att vi är en orättvis konkurrens mot dem, eftersom vi har mycket billigare behandlingar.


taget från sydsvenskans hemsida:
Av Andreas Persson
Publicerad 19 november 2009 8.22 | Uppdaterad 19 november 2009 13.38

Agnesfridsgymnasiet får inte reparera allmänhetens bilar och möbler. Anledningen: regeringens nya lagstiftning mot orättvis konkurrens.

Nu kan restaurang- och försäljningsverksamheterna på Malmös gymnasieskolor vara hotade.

Konkurrensen mellan privata företag och det offentliga har ökat påtagligt de senaste åren, menar regeringen. Varje år säljer kommuner, landsting och staten varor och tjänster för mångmiljardbelopp.

På gymnasieskolor i hela landet bedrivs det ren affärsverksamhet. Det är framför allt program inom hotell och restaurang samt hantverk och fordon som erbjuder försäljning av mat, alkohol, kläder, smycken, och tårtor.

Tanken är att eleverna ska få en smak av verkligheten.

Men regeringens nya konkurrenslagstiftning hotar att kasta ut Malmös och hela landets gymnasieelever från den kommersiella marknaden.

Kommuner får inte bedriva näringsverksamhet med vinstsyfte och får inte ta ut högre avgifter än vad som motsvarar kostnaderna för tjänsterna som säljs, enligt kommunal­lagen.

Villkor som privata företag omöjligt kan tillämpa.

– Kommunerna ska i första hand ägna sig åt sin kärnverksamhet och inte agera på privata marknader eller erbjuda tjänster som privata företag kan utföra. Det kan exempelvis handla om att driva hotell- och restaurangrörelse eller verkstäder. Med stärkt konkurrens kan fler företag startas, växa och anställa vilket ger mer tillbaka till vår gemensamma välfärd, sa näringsminister Maud Olofsson (C) när förslaget skickades på remiss förra sommaren.

Nästa vecka fattar riksdagen beslut. En lagändring kan träda i kraft vid årsskiftet.

– Vi bör nog se över alla våra gymnasieskolor som håller på med försäljning, säger Malmö stads utbildningsdirektör Matz Nilsson.

Nyligen ansökte Agnesfrids gymnasium om att få renovera och reparera allmänhetens möbler och bilar.

Utbildningsnämnden sa nej med hänvisning till lagförslaget.

– Vi vågar inte bevilja försäljning förrän vi vet hur lagstiftningen ser ut och när vi vet om vi som kommun får vara på marknaden.

– Villkoren i lagen innebär att man ska bedriva försäljning helt på kommersiell grund, med jämställdhet i pris med den privata marknaden. Vi ligger rätt bra i pris, men har något lägre än marknaden. Man ska även ha en vinstmarginal, det får inte vi ha. Men jag tror att vi kan ha det kvar, säger Matz Nilsson.


ledig idag - gillas starkt

idag har jag ju ingen praktik eftersom jag slutat på min förra praktikplats och ännu inte hittat någon ny. men jag skulle in på en salong i lund och lämna lite information om mig själv. så jag tog en liten sovmorgon och vaknade klockan 9, lite innan elva var jag färdigfixad och tog bussen in till lund. letade upp salongen, vilket faktiskt inte var så svårt som jag förväntat mig. jag pratade med en av ägarna som var jätte trevlig och det ser rätt positivt ut att jag får vara där. men ska inte ta ut glädjen i förtid! när jag var färdig där ringde jag min mentor och frågade hur jag skulle göra, om jag skulle fortsätta gå runt till andra salonger eller åka till skolan och arbeta där. men nej, snäll som min mentor tina är lät hon mig vara ledig idag! hon tyckte att jag förtjänade det. väldigt skönt faktiskt och känns faktiskt som att de behövs. så idag har jag tid att göra allt jag inte hinner med annars. jag ska bland annat åka till media markt med pappa och lämna in min digitalkamera på lagning, ni vet den som varit sönder i snart 4 månader. sedan åker vi vidare in till malmö och lämnar pengar till maritza och hämtar upp mamma, sedan vidare till burlöv center för att lämna in min mobil på lagning, som också har pajat. och nej det är inte jag som är oförsiktig med min grejer det är dem som har dålig kvalité! men innan vi gör allt det ska jag nog ta och laga pankakor och plugga på naturkunskap och matte. har varit duktig och redan gjort min intervju till hantverksorienteringen idag. nu får jag fortsätta om jag ska hinna med allting idag! hörs förmodligen senare ikväll, PUSS!

ronan keating - min kung!

jag har blivit helt förälskad i ronan keating och alla hans underbara låtar! jag lyssnar på låt efter låt av honom. min favorit la jag upp för någon dag sen, hoppas ni gillade den lika mycket som jag gör. men nu kommer det fler sköna låtar med honom. lyssna & njut

Ronan Keating - Suspicious Minds


Ronan Keating - This Is Your Song


Ronan Keating - Baby can I hold you


Ronan Keating - Life is a Roller coaster

vilken jävla storm!

idag har jag mycket att berätta, så ni får stå ut kära läsare!
för det första kan jag ju säga att jag saknade min tusseliten i skolan idag, bara för hon skulle till tandläkaren och bli röntgad. Och det roligaste är att hon fick ta ut ALLA sina piercingar, som är ungefär tjugo stycken!

det andra jag har att berätta är att jag har bytat praktikplats nu, ÄNTLIGEN! eller jag har inte bytat, är inte säker på den nya platsen än men jag har i alla fall slutat på emesuell. skönt att få det gjort nu, vissa av er vet redan anledningen, men eftersom jag inte har något bättre för mig förrän klockan nio idag så kan jag berätta för er andra också. det är så här att när jag kom till emesuell trodde jag att det var världens paradis, att jag skulle stormtrivas där och vara där hela tvåan och hela trean. men efter tredje gången kände jag hur det började spåra ut toltalt. min handledare kunde verkligen konsten att idiotförklara mig för minsta lilla, och jag blev utskämd inför kunder. och så tycker jag inte alls att det ska vara, men jag kunde liksom leva med det. men förra veckan gick droppen för min del. när min handledare började dra upp min mamma och rent ut snacka skit om henne, med både mig och sin KUND! det är verkligen inte okej enligt mig. så jag fick nog, min mamma sa till mig att jag inte sätter min fot där igen, och nej det tänker jag verkligen inte göra. har man så lite respekt för mig så tänker jag inte gå på hennes salong och slava till henne. det kan hon skaffa andra som gör då, som får något BRA ut av det!

idag hade vi kundmottagning på skolan. vi brukar oftast ha det på fredagar, men ibland blir det vissa onsdagar också som idag. skit kul, jag hade en permanentmodell idag. vilket jag var väldigt nervös inför och hade jätte ont i magen innan, men det vågade jag inte berätta för någon. kerstin var snäll och ställde upp som min assistent och som tack för de fick hon en liten kaka, snällt va? hihi. kunden blev jätte nöjd med sin permanent och det verkade som om resultatet blev som hon ville, även om jag inte tyckte att det var så jätte lockigt, men det var inte heller de hon ville. så det är kanon! 

något som verkligen är ett stort minus idag är VÄDRET! jag tror att nästan alla som har en blogg skriver om detta idag, så varför skulle jag undvika att göra det då? det är ju helt galet, man tror nästan att man ska blåsa bort. när jag och kerstin gick till värnhem efter vi slutat skolan, var det inte så hemskt. det blåste en del och det var jätte geggigt på marken. men när vi kommit till värnhem och stod i busskuren och väntade på bussen så blev det bara värre och värre. när min buss väl kom så kunde jag knappt gå fram så mycket det blåste och jag såg ingenting av allt regn. väl framme i staffanstorp hade det blivit ännu värre, när jag går av bussen får jag en chock över hur mycket det faktiskt ÖSTE ner nu. jag småspringer till min cykel som självklart har trillat och sätter mig på den och trampar som en galning hem. men det kommer en väldigt underbar liten människa (hör sarkasmen) i en bil och gasar på för fullt, så allt vatten som ligger på marken stänker upp på mig och jag blir alldeles blöt. man skulle nästan kunna tro att jag gått in i duschen med kläder på! och vill ni veta vad det värsta är? joo att medan allt det här händer mig, ligger min mormor & morfar och myser på stranden på gran canaria! fan vad det kan vara orättvist ibland. och det är den resan vi egentligen skulle varit med på, men vi åker i mars istället (y)

nu har jag nog inte mycket mer att prata om, inte för tillfället i allafall! men det kommer troligtvis mer ikväll, jag är pratglad idag PUSS!

Ronan Keating - Words

jag är helt kär i denna låten, har suttit och lyssnat på den i snart en timme och börjar snart tycka synd om min familj. men ronan keating är bäst, så är det bara. han sjunger rakt in i hjärtat känns de som.



smile an ever lasting smile
a smile can bring you near to me
don't ever let me find you gone
'cause that would bring a tear to me
this world has lost its glory
let's start a brand new story
now my love
you think that I don't even mean
a single word I say

it's only words
and words are all I have
to take your heart away

talk in ever lasting words
and dedicate them all to me
and I will give you all my life
i'm here if you should call to me
you think that I don't even mean
a single word I say

it's only words
and words are all I have
to take your heart away

it's only words
and words are all I have
to take your heart away

this world has lost its glory
let's start a brand new story
now my love
you think that I don't even mean
a single word I say

it's only words
and words are all I have
to take your heart away

it's only words
and words are all I have
to take your heart away

it's only words
and words are all I have
to take your heart away

hej sophia

det här är ett inlägg jag dedikerar till min kära vän sophia. hon hade tråkigt och ville ha något kul att läsa så här kommer det! du är den galnaste människan jag känner tusseliten. våra kvällar med webbkameran, SIIIIICK är det enda jag behöver säga. helt otroligt, jag trillar av stolen som jag skrattar åt dig och dina idiotidéer. men det är just därför jag älskar dig så mycket som jag gör. du är en fantastisk person, även om du sitter här bredvid mig och försöker tjuvläsa det jag skriver och säger till mig att skriva snabbare! jag är glad att jag lärde känna dig och att du gjorde så att jag har något att se fram till när jag kommer till skolan. är inte du i skolan, så har jag lust att bara gå hem igen, det är inte värt att slösa bort en hel dag i skolan om inte min fiiis e här ju! detta inlägget blev inte så roligt som du förväntar dig, men de e fan jobbigt att vara rolig på beställning, att du inte förstår det tussemänniska :( du har så höga krav på mig och jag orkar inte det, du tvingar mig att skriva fortare, men istället laddar jag upp detta inlägget utan att det är färdigt för nu får jag skrivkramp!


NU FÅR DU LÄSA! PUSS :D

jultidningar - fortfarande lika populärt?

senare kommer även min moster hit med man och barn, trevligt som fan. inte ofta vi ses när de inte e någon speciell högtid eller födelsedag. men idag så kommer dem hit för att min äldsta kusin som är 7 år säljer jultidningar, skit gulligt. kommer ihåg när jag och min bror var i den åldern och var helt galna i jultidningar, tävlade med dem andra barnen på gården för att vi skulle komma upp till högsta premiegrupp och få dem bästa grejerna! men våra föräldrar tyckte bara att alla saker var skit och tvingades köpa hur mycket som helst för att vi skulle få den premie vi ville. idag ligger bara sakerna och skräpar i allafall, men huvudsaken var att vi hade kul ju! minns speciellt ett år, vi hade precis kommit hem från mallorca, detta var alltså i juli/augusti tror jag och en av grannbarnen på gården kommer springandes till vår bil och frågar ifall vi ville köpa jultidningar! då hade jultidningarna blivit utskickade i AUGUSTI medan vi varit på semester, så dem hade hunnit sälja till alla i området. och jag var jätte ledsen över detta, för då trodde jag att jag inte skulle få någonting sålt alls. men som vilket år som helst ställde ju släkten upp och handlade en massa för att jag skulle komma till en någorlunda bra premiegrupp och kunna välja en premie jag ville ha. så idag ska jag titta på min kusins jultidningar och försöka hjälpa honom att komma till sin premiegrupp, eftersom jag minns så väl vad det betyder för en i den åldern. men självklart blir det mamma som får bekosta det för jag har ju inga pengar! hahaha

orkar ingen rubrik

jag orkar inte vara så aktiv med regelbunden uppdatering för tillfället, så ni får ta det som de kommer. helgen har varit bra, super bra faktiskt. skönt med en så lugn helg faktsikt, få vila ut sig men ändå inte haha. i fredags blev de chillkväll hemma hos kerstin med maritza också, vi laddade upp med kebabtallrik och chips sedan satt vi fast i soffan och tittade på ullared först, jag var tvungen att se vad det var för något. och de va faktiskt roligt! sedan klockan 8 började idol så självklart tittade vi på det. och eddie åkte ut, ÄNTLIGEN! sedan fick kerstin ett telefonsamtal om att hennes pojkvän hade legat däckad på en fest i 1½ timme, så vi kände att vi var tvungna att dra dit och släpa hem honom. men när vi kom dit så insåg vi rätt fort att dem bara hade lurat oss för vi skulle komma. men de gjorde inte så mycket, vi stannade kvar där ett tag och mötte ett par ansikten jag kände igen. sedan drog jag och maritza oss hem till henne, men vi var inte hos henne så länge förrän marcus ringer och vill träffas. så vi möter honom på konsum och sedan får han följa med hem till maritza, eftersom kylan tar död på en!

lördag vaknade vi skit tidigt som vanligt, klockan 9 mer exakt. marcus drog hem eftersom han skulle träna så jag och maritza satte oss och käka frukost med hennes mamma. stackarn som fått en muskel i kläm så hon knappt kunde sitta ner. maritza och jag satt och pratade lääääänge innan vi gick upp och tittade på tv. vid ett-tiden åkte jag hem till staffanstorp igen, och sen hände inte mycket mer. på kvällen tittade jag på körslaget och TEAM OLA VANN! med 1% marginal, jag ringde 3 gånger så kanske var de mina röster som avgjorde? ;) halv 10 började die hard 4.0 så jag och mamma tittade på den. tyckte den var riktigt bra, men tyvärr somnade jag och missade slutet..

idag är de pluggsöndag som vanligt, har prov i idrott imorgon och har inte ens börjat. 57 sidor och 108 instuderingsfrågor, USCH! nu känner jag att skolan börjar bli för mycket tråk och onödigheter, jag är inte intresserad av detta, naturkunskap eller grekernas historia! men tyvärr är väl de detta man får genomlida när man väljer frisörutbildning på gymnasiet istället för en snabbkurs på 9 månader för 120 000:-

du är så respektlös!

nu är jag extremt trött på detta. du är så respektlös mot mig och jag tolererar inte sånt. jag är värd bättre än så, så som jag ställer upp för dig! jag har funnits där för dig i allafall dem 3 senaste åren. och jag tycker aldrig att jag fått något tillbaka utav dig. du bryr dig inte om mig eller hur jag mår. så fort det dyker upp ett problem i ditt liv, vilket de gör ganska ofta, finns jag där och försöker stötta dig till 120% men du stöter bara bort mig, precis som om jag inte ens är värd smutsen under din sko. detta är vad jag känner och det kan du inte säga någonting om. även om du mår skit dåligt och inte har lust att prata, så tycker jag man kan visa respekt åt de människor som bryr sig om en. jag förstår att man inte alltid är på humör för att prata, men ett tack är väl inte för lite begärt i allafall. bättrar inte du dig, tröttnar jag på din och min såkallade vänskap. 

HÅRMODELL SÖKES!

om det är någon som har lust att bli permanentad så söker jag en modell till det nu. du betalar endast för materialet vilket är 100 kronor. och du väljer helt själv hur du vill att lockarna ska se ut. vi gör det på skolan, så det betyder att det kommer bli på onsdagar eller fredagar från 12.15, så det måste vara en person som kan ta ledigt från jobbet/skolan. hör av er till mig om ni är sugna eller vet någon som vill! :)


från festen

som jag lovade skulle ni får se bilder ifrån festen, men vi tog över 300 bilder och de e nog inte så kul att se alla dem, och dessutom är de drygt att ladda upp. så cassandra har gjort en sammandragning av allt! :)


dags igen, tycker ni inte?

nu var de ett bra tag sen jag skrev något här ju, vet inte riktigt vad jag håller på med, men inte alltid jag har lust att skriva. men idag var det måndag igen, vilket betyder skola för min del. när man vaknar upp så har man ingen aning om vad dagen har att bjuda på, man tror självklart att de bara ska bli en helt vanlig dag. men det blev de inte för mig, redan på morgonen började det hända grejer. när jag höll på att göra mig i ordning, alltså ta på idrottskläderna och äta frukost så hörde jag och mamma flera sirener, från ambulanser brandbilar osv. och vi undrade självklart vad det var som hänt, eftersom två av våra familjemedlemmar redan lämnat huset var mamma tvungen att ringa och kolla läget med dem, men allting var lugnt! sedan går jag ut till bussen, lite tidigare än vanligt, skönt att slippa stressa iväg för en gångs skull. men när bussen väl ska komma, alltså 9.18 tror ni att den kommer? nej då, 172.an är ALLTID sen, så jag tog det inte som en så stor grej. men när det blir 6-7 minuter försening så börjar jag undra, och tittar på klockan, smsar sophia att min buss är skit sen. efter 13 minuter dyker den upp, vilket betyder att jag kommer bli skit sen till skolan! och fram dörren på bussen är paj, så vi får gå på genom bakdörren. men på bussen sitter julie också, så jag var inte den enda som blev sen, skönt det i allafall. vi stressar från värnhem till skolan, och upp för alla trappor till femte våningen, upp till idrottssalen. kommer in dö anfådda och sätter igång direkt. josefin och lizette höll i lektionen idag. den innehöll lite basketövningar, och sedan spelade vi fia med knuff med basketboll. kortfattat gick de till så att man var 4 lag, som skulle stå vid vars en basketkorg och skjuta på mål. "spelplanen" som dem hade satt upp bestod av koner som stog i en kvadrat, i varje hörn fanns en "spelpjäs" i färgerna röd, grön, gul och blå. när man hade gjort mål skulle man flytta sin spelpjäs ett steg och sedan springa, men man skulle springa ett varv även om man missade. och eftersom vi bara var 3 i varje lag så hann man bara precis springa ett varv innan man skulle skjuta igen, så detta var en riktigt bra konditionsträning! sedan avslutade vi med en klassiker "under hökens vingar kom" och självklart utsåg jag mig själv till första hök, och krigar som fan, så mycket att jag inte hinner stanna när jag springer så jag flyger rakt in i bänkarna som står vid sidorna och slår i ben & fötter ganska hårt. men en kämpe som jag är reste jag mig upp och fortsatte leken.

blir ett långt inlägg idag, men ni har ju inte fått höra från mig på ett tag nu så jag är extra snäll. vi slutade efter idrottslektionen, skönt att börja veckan med en lektion bara. så jag och tjejerna ringde min pappa för att hitta en god pizzeria i malmö som vi kunde äta lunch på. eftersom kerstin som vanligt var sugen på pizza! när vi sedan var klara gick vi in på nöjesmagasinet där jag hyrde troja som vi ser på svenskan egentligen, men hyr man filmen och tittar på den hemma slipper man gå på lektionerna, mycket bättre! så fort jag kom hem, satte jag igång filmen. men sov igenom början, gjorde inte så mycket eftersom de hade jag redan sett på förra svensklektionen. men gud vad bra filmen var! jag har haft förutfattade meningar om den filmen som gjort att jag inte sett den, men de har varit ett stort misstag. den var verkligen bra, och både brad pitt och orlando bloom är med, kan det bli bättre?!

nu ska vi snart äta och sedan blir de antingen lite mer dator, eller så väljer jag att titta på TV eller plugga. blir troligtvis något av dem två första alternativen, det sista är ju inte speciellt lockande ;)

cassandra 18 år

grattis älskade hjärtat på arton årsdagen! fyfan vad mycket du har framför dig nu och fyfan vad jag är avundsjuk på dig! men jag hoppas du får en toppen dag, och allt blir lyckat! 

Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!

Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!

Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bakåfram!

Och när hon har hängits
Och när hon har hängits
Och när hon har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas

Ja, då ska hon dränkas i en flaska champagne!
Och när hon har drunknat
Och när hon har drunknat
Och när hon har drunknat i en flaska champagne

Ja, då ska hon firas
Ja, då ska hon firas
Ja, då ska hon firas på sin födelsedag!


"titta det snöar"

helt ärligt, jag är trött på det här eviga tjatet som folk håller på med VARJE år. amen gud vad det blivit mörkt, klockan är bara fem. ja lilla du, exakt så här var det förra året också, och förra igen, och förra igen. varför ska man alltid hålla på att prata om det som om det aldrig har hänt förrut. alla som är minst 10 år vet om att varje vinter blir det mörkt tidigare än det blir på sommaren, det blir även kallare för er som inte lagt märke till det. och idag föll årets första snöflingor, och folk reagerar somom de inte har sett snö förrut. jag hade förstått det om vi bodde på andra sidan jordklotet där det kanske inte snöar så värst ofta, men nu är det faktiskt så att vi bor i sverige, och första snön faller alltid i november och sen kommer snöstormarna igen efter julafton. varför ska folk göra så stor sak av de VARJE år? det är nämligen så att dem som är överlyckliga idag över att det har snöat, är samma personer som gnäller i december när det läcker in i deras skor..

tro nu inte att jag inte gillar snö, för det gör jag! jag förstår bara inte varför man varje år ska reagera som att man inte upplevt vintern förrut!

en bra dag

idag kan man väl säga att det har varit en rätt bra dag. förutom ett litet problem imorse men de behöver vi inte dra upp, för detta ska vara ett positivt inlägg! när jag kom till skolan fick jag reda på mitt matteprov, GODKÄND! jag har aldrig blivit så glad över att bli godkänd förut. kan vara för att jag alltid har varit tvärsäker på att jag lär få minst VG. men som sagt är B-kursen extremt jobbig och de syns ju på mitt provresultat. men huvudsaken är att jag blev godkänd och kan gå vidare i matten nu. sedan var det dags för vaccination, jag hade lämnat in lapp om att jag skulle göra det. men så blev det inte. sedan jag lämnade in lappen har jag bara hört om dåliga biverkningar av vaccinet och vågade inte ta risken. hellre får jag en lindrig svininfluensa än att jag får feber och min arm domnar av i onödan. så hade vi hantverksteknik, där vi redovisade vårt projektarbete. tycker det blev väldigt bra till slut och hoppas på ett MVG, men det gör man väl alltid? vi fick även chansen att träffa vår nya lärare idag, som vi ska ha i hantverksorientering. så det blir lite schemaändringar nu, efter matten på onsdagar kommer vi att ha hantverksorientering innan vi har vanlig hantverksteknik. gör inte oss något som läser matte, men vissa i klassen kommer få börja 8.00 istället för 9.50 och jag kan faktiskt säga att jag tycker lite synd om dem. i allafall så flöt dagen på, och vi hade lite IV-val där vi gick in på naglarns uppbyggnad osv. kunde aldrig tänka mig att de finns så många olika delar och namn på en nagel. sedan fick vi chans för att färga våra ögonfransar igen, så nu ser man väl ganska okej ut utan smink igen. en VÄLDIGT positiv grej är att vi fick reda på vårt klippterminologi prov idag, och jag kan säga att jag fortfarande är chockad över mitt resultat 134/135, alltså ETT fel. helt otroligt.

efter skolan följde jag med maritza till malmö fyndmarknad även känd som "polski" där hon köpte lite smink snabbt och sedan gick vi till södervärn och tog bussen hem. ikväll är det dags för greys anatomy, och jag är bänkad som vanligt! men vi hörs kanske lite senare, har lite åsikter jag måste skriva av mig om. så vi får väl se om det kommer ett argt inlägg senare! ;)

projektarbete

jag orkar inte lägga in bilderna från festen, inte än iallafall. jag har över 200 bilder och svårt att välja ut dem bästa! vill ni se dem får ni kika in på min facebook istället.

idag var maritza tillbaka i skolan, ÄNTLIGEN! vi hade bara två lektioner, svenska och datorkunskap. på svenskan började vi se på troja, verkar ändå rätt bra faktiskt. har aldrig riktigt gett såna filmer en chans, men nu är jag ju illa tvungen. vi hade lååång rast mellan lektionerna och då passade jag och min grupp på att skriva lite på vårt projektarbete om gesällbrevet. för er som inte vet är gesällbrevet ett prov som vi frisörer gör efter vår utbildning, för att bli godkända frisörer. sedan gick vi till datorkunskapen, och har jag nämnt tidigare att jag hatar vår lärare?! herregud, hon borde inte få vara lärare, jävla pensionär! efter skolan fick vi stanna kvar och arbeta vidare med projektarbetet, blev inte riktigt klara men dem stängde i datorsalen så vi fick fortsätta hemma istället. innan vi hoppade på våra bussar gick vi inom nöjes och köpte lite godis. för mig blev det naturgodis som jag ska njuta av till desperate housewives nu!

trötter!

idag är jag trött, var på halloween/klassfest igår. sen var marcus så snäll och lät mig sova hos honom! extremt super duper über snällt utav honom, och även av sophias pappa som körde mig dit! mamma och pappa kom och hämtade mig idag, så körde vi tillbaka till kerstin där festen varit och hämtade resten av mina grejer jag inte lyckats få med mig. därefter körde vi hem till maritza som äntligen kommit hem från sjukhuset. saknat henne som tusan, inte setts på lite mer än en vecka. men hon var så hängig och jag tyckte extremt synd om henne, krya på dig snäckan! sedan blev det en tur till IKEA, det nya grönare IKEA som dem skryter så mycket om. det enda jag kan säga att det är stoooort, annars är det samma vanliga IKEA som alltid. mamma och pappa hittade två byråer till deras nyrenoverade sovrum, som nu är klart! och jag fick en liten burk att förvara viktiga grejer i, if you know what I mean? ;) resten av kvällen tog jag de så lugnt jag bara kunde, tittade på djävulen bär prada, men efter en kvart somnade jag. och vaknade ungefär när den slutade igen.

helgens stora MINUS är:
- att min mobil har spårat ur, pajat, fått frispel. kalla det vad ni vill, men den har ingen täckning.
och jag vet inte hur jag ska lösa detta. lagning antagligen, men 2-3 veckor utan musik... not good.
- maritza legat på sjukhuset så de blev inget magasinet, och vi saknade henne extremt mycket på klassfesten. har varit super orolig över detta, men vi skålade för henne på klassfesten och tänkte på henne mycket. men nu är hon back on track, nästan i allafall!

helgens stora PLUS är:
- kerstin som tog på sig ansvaret att ha klassfesten hos sig, när maritza inte kunde som det var planerat.
extremt snällt utav henne, och hon gjorde fan det bra med så kort varsel!
- lösögonfransar vilken uppfinning! vi tjejer har så otroligt många olika grejer till våra utseenden, men det är första gången jag testat lösögonfransar och jag gillar de! alla kan säkert inte få de till att se bra ut, men kerstin lyckades absolut på mig. det såg "naturligt" och snyggt ut! ni lär få se bild, när alla från klassfesten kommer upp.
- vattenpipa har inte vågat röka det förut, men denna helgen gjorde jag det! fyfan vad roligt det var, men det smakade inte speciellt gott. jag håller egentligen mig ifrån rökning, aldrig testat cigarettrökning, eller någon typ av rökning. men vattenpipa tyckte jag kändes helt okej, och det gör man inte så ofta att det blir skadligt.


tanken var att detta inlägget skulle bli ett kort och snabbt där jag bara skulle berätta hur trött jag egentligen är. men självklart blev de lite mer, men det skadar ju inte? men nu ska jag sluta i allafall, funderar på att dra och ta en snabb dusch innan jag kryper ner i sängen igen.. GODNATT!


RSS 2.0