Echalon conspiracy

ECHALON CONSPIRACY
filmen handlar om en ung ingenjör som vår en mobil i ett paket från okänd avsändare. genom mobilen får han mystiska sms som ger han order om vad han ska göra. det första smset får han när han är i thailand och det står "varför åka hem redan när du kan stanna en natt till för halva priset?" så han ombokar sitt flyg till dagen därpå. men hör samma kväll på nyheterna att planet han nyss avbokat sig från har störtat. och sedan fortsätter det bara med sådana sms. han flyger till prag där han spelar på casino, mobilen smsar och skriver vilket bord han ska gå till, hur mycket han ska satsa osv. och hela tiden vinner han högsta summan. men sen blir de komplicerat, för några agenter kontaktar honom och berättar att han är inte den första detta hänt med. men alla dem andra har blivit dödade. så filmen går ut på att försöka komma fram till vem det är som skickar smsen och få den unga ingenjören att överleva. jag rekomenderar den starkt för personer som älskar spännande filmer där man själv får sitta och fundera på vem "the bad guy" är.


mys söndag med världens bästa

marcus sov ju hos mig inatt, och som vanligt fick jag inte sova ut (har inte fått göra de sen vi blev tillsammans, han är verkligen en morgon människa!) men idag var de faktiskt inte hans fel. det var pappa som knackade på dörren och sa att de var frukost halv 11, när jag bett marcus snällt att inte väcka mig. men vi gick i allafall upp och käkade frukost. sen klädde vi på oss och gick en lång runda i staffanstorp. först hem till szidi där vi hämtade halva min garderob, som jag lämnat där igår när jag hållt på att prova ut vad jag skulle ha på mig. sedan gick vi inom nöjes och hyrde film och köpte godis, sedan hem till matilda och hämta mitt midjeskärp hon lånat, plus pengar. sedan tillbaka hem igen. vi laddade upp med dricka och godis sedan satte vi igång filmen. jag tyckte att den var jätte bra, exakt såna filmer jag älskar. men tyvärr så var jag så trött eftersom jag inte fått sova ut så jag somnade och har inte sett slutet än. så det tänkte jag göra ikväll innan jag ska lägga mig!

mortens 18 års fest

igår var jag på 18 årsfest med mina tjejkompisar. evelina som kände killen som fyllde år, så hon bjöd med oss, jätte snällt! vi träffades hos szidi vid 8-tiden där vi fixade oss, förfestade och tagga saaataan! när vi sedan skulle börja vandra till morten så regnade det så klart, så evelina ringde sin mamma så hon körde oss dit, kanon bra. vi var bland dem första på festen, men under kvällen bara det öste in med folk och till slut var det fullt hus! stötte även på cassandra ifrån min klass, väldigt oväntat att se henne där faktiskt. när klockan närmade sig halv 2 var kvällen slut för min del, så pappa kom och hämtade mig med marcus i bilen också. så körde vi hem, men vi såg cassandra och hennes vän ensamma vid en busshållsplats så vi tog med dem i bilen och körde dem till stationen där deras riktiga buss gick och tur som dem hade stog den där när vi kom. sedan körde vi hem till oss och marcus & jag sov gott.
tack mina älsklingstjejer, morten & alla andra för denna kväll!


kvällens outfit;
lackleggings från gina,
randig tröja från vero moda,
kavaj från halens och evelinas halsband!

mina inköp

tänkte visa bilder på det jag köpte när jag och marcus var på entré.

 
grå vit randig stickad tröja, knappar på axlarna, och även axelkuddar.
vero moda
pris: 229.95 kronor 



marinblå/svart vit randig t-shirt
vero moda
pris: 89.95 kronor

 
mörka blåa tajta jeans
gina tricot
pris: 199 kronor


melodifestivalen - genrep

melodifestivalen igår var gaaaaalet bra! åkte dit med mamma pappa & världens bästa marcus. skit mycket folk när man kom dit, men sen när man väl kom in i arenan kändes de inte lika mycket för den var AAAAASSSS stor. tyckte att dom flesta låtarna denna gången faktiskt var väldigt bra, men kan vara för att man var där också, så fick det de att låta mycket bättre. men jag håller i allafall på peter jöback hihi. och marcus tyckte nummer 3 var bäst, NEO hette han. de var skit fräckt att se hur dom jobbar med kamerorna osv, för de springer runt uppe på scenen och sånt, och de ser man ju inte alls på tv. plus att vi kom med på film ett antal gånger, men tyvärr är det inte de dom visar på tv, för de e ju direktsändningen från ikväll. men de kommer säkert finnas på SVT:s hemsida så ska kolla på det senare :)

efter melodifestivalen var vi jätte hungriga eftersom vi ätit redan vid 5 tiden, så vi körde inom mc donald's och käkade lite där. sedan åkte vi tillbaka hem. jag och marcus satte på en film, som gick på trean. sedan tittade vi på curling till vi somnade OCH SVERIGE VANN GULD!

shopping i malmö

mötte marcus på värnhem så gick vi in på entré. kollade i maaaassa affärer, vissa gick vi till och med in i två gånger eftersom han inte kunde bestämma sig. jag hittade i alla fall två tröjor på vero moda, ett par jeans på gina och en bh på lindex. krigade som fan för att hitta den rätta storleken, men till sist hitta jag den bästa! vi käkade lite på burger king och shoppade ännu mer. marcus fick med sig en tjocktröja och två t-shirtar hem också. så det var en lyckad shoppingrunda för oss båda.

väl hemma satte vi igång med att fixa oss och laga mat direkt, tacos! för mamma hade planerat att vi skulle åka redan halv 6 till malmö arena, men så blev de ju inte alls. 18.02 åkte vi hemifrån, men kom lagom i tid ändå. tidsoptimist...

stan nu!

nu ska jag snart ta bussen till malmö och möta marcus där, så ska vi gå och shoppa upp hela studiebidraget direkt! det som står högst på min lista är nya underkläder, och sen kanske ett par jeans. får se ifall där blir pengar till det. haha, senare ikväll ska vi till malmö arena och se på melodifestivalens genrep med mina föräldrar. så det ser ut till att bli en bra dag. men lite bloggande tyvärr... men förhoppningsvis blir de lite bilder ikväll!

kort sammanfattning

orkar inte skriva vääääärsta för ja är trött och tänkte lägga mig snart. men idag har jag vaknat hos min lilla älskling, vid 6 tiden fick vi säga hejdå för jag skulle hem. nu på kvällen umgicks jag med lotta josse och andré. sjuuuukt kul! saknat som fan också. sedan gick vi ut så träffade vi emil, från min förra klass. en av killarna jag saknar mest därifrån faktiskt!

shit, en vecka sen..

nu är det nästan en vecka sen jag skrev sist. men jag har inte lust, tyvärr!
jag är inte på mitt bästa humör nu för tiden, och jag tror nog personerna som orsakat det känner sig träffade nu. men ni ska fan ha det! jag tar inte skit från någon, och allra minst er. man behandlar inte mig hur man vill. bättre man är tyst då.

men i allafall har jag varit med den bästa personen i hela världen i flera dagar nu, för er som inte fattar är de marcus jag menar. vi har firat hans mamma, varit i stan, tittat på massa film, myst och ätit. helt underbart! han åkte ifrån mig vid 4 tiden idag, och jag saknar han redan massor. och vi lär inte ses förrän på fredag. var glada ifall jag överlever!

för övrigt så har jag bara pluggat som ett djur idag, har skrivit ett helt arbete om vårens trender 2010. blev ungefär 5 sidor, med bilder då så klart!

ikväll ska jag ha ett efterlängtat msn snack med sophia, de var ett tag sen så har en massa skvaller jag ska ta upp! så blir de ibland när man inte bor så man lätt kan ta sig fram & tillbaka till varandra. då får man skvallra över internet istället. men de går lika bra det hihihi!

tack för du peppar mig!

hur gick de på praktiken idag? gjorde du några misstag?


AHHHH!

skorna som jag beställde från H&M för ett tag sen, fick jag ju hem fast dom var för stora. hade tagit dom i storlek 37, när jag oftast har 36. dumt nog av mig! så vi skickade tillbaka dom och beställde 36 istället. men dom kommer aldrig, så nu har jag kollat upp på internet och dom kommer i vecka 11. den veckan jag åker till gran canaria och det är tills dess jag ska ha skorna ju! så jag hoppas verkligen dom kommer i tid, eftersom vi åker inte förrän på lördagen... håller tummarna!


praktik!

dagen gick ändå ganska fort idag, gör inget speciellt på praktiken. springer runt och städar efter alla, går ärenden, viker handdukar, fixar kaffe till kunderna osv. men jag har kul ändå, gillar folket på salongen som tusan! mycket bättre än kärringen vicky! jag fick sluta kvart i 5 idag pga vädret, så alltså kom jag hem 1½ timme tidigare än vanligt, vilket verklign uppskattas. plus att jag fick 20 kronor utav en kund som jag tvättade håret på. kanske inte så värst mycket tycker ni, men för mig är det inte det de handlar om. jag blir glad av något så "lite" för de visar att någon uppskattar det jag gör där. så jag blev jätte glad och sprang genast och klickade fram en varm choklad till mig i kaffe maskinen. JA jag är en sån som måste slösa direkt.

praktik idag

fyfan vad jag inte känner för att ha praktik idag, jag är så seg... plus att jag hade världens mardröm inatt så jag vill bara ligga hemma och se till att den blir bra igen! men vi hörs väl vid 7-tiden ikväll..

kundmottagning

idag hade vi kundmottagning igen, men eftersom jag sträckt min rygg så skippade jag att ha en kund. så jag fick arbeta praktiskt på en docka istället, göra festfrisyr på kort hår. de var svårt och drygt och jag fick knappt till det. lite då och då assisterade jag sophia också som gjorde slingor på en kund. sedan fick jag ett ryck innan vi slutade så jag städade typ hela salongen, diskade muggar, torkade av, satte allting snyggt osv. fatta inte vad som flög i mig.

men direkt när jag kom hem sen så somnade jag, de var nog för jag inte är van vid att slita så hårt med städning! haha. sov i allafall i 1½-2 timmar, tills vi skulle äta. sen efter de har jag bara slösat bort kvällen framför datan och testat en massa olika frisyrer på en bild på mig, den som ni kan se i förra inlägget! nu ska jag snart lägga mig, imorgon är de dags för praktik igen!

brunett?


jag är sjukt inne på att färga mitt hår brunt nu faktiskt, men jag har svårt att bestämma mig så jag gjorde en liten test så ni kan få kommentera och säga vad ni tycker. ska jag eller ska jag inte? vilken av dom tycker ni klär mig bäst i så fall? eller ska jag bara fortsätta lägga bruna slingor?

galentjej91!

sitter i datasalen nu och letar fram bild på en fest fristyr. natasha har precis varit sjukt galen och snaggat sig på sidan! har skit lång dag idag, går till halv 5 och ska bara hålla på med festfrisyren hela dagen. skjut mig nu tack! sen ska jag hem och chilla satan, och äta kärleksmums ifall inte hela min familj redan ätit dom...

min tisdag

imorse var jag väldigt seg när jag skulle komma ur sängen, det gick inte alls och de slutade med att klockan blivit så mycket när jag var färdig att jag fick åka tillsammans med mamma. julie fick också hänga med såklart. vi hade svenska som första lektion, som vanligt. och vi fortsatte med redovisningarna, den som var mest intressant var absolut julies! den handlade om teorin till att tupac fortfarande lever, och jag tror sten hårt på det nu alltså. kan berätta lite mer i ett inlägg imorgon eller så.

sedan hade vi en jätte lång rast, satt först ett bra tag i matsalen och pratade en massa med malin emelie maritza och michelle. men sen tog vi oss till datasalen istället för att vi skulle skriva ett arbete som ska lämnas in imorgon. när datakunskapen började så jobbade jag & maritza på riktigt flitigt. men jag känner att jag måste ligga i nu, eftersom jag ska resa sen och vill inte komma allt för långt efter.

när vi slutat så GICK jag och maritza till konserthuset, även om vi kunde tagit bussen. bra gjort av oss tycker jag. så tog vi bussen till trelleborg för jag skulle vara med marcus, igen hihi. mötte honom på övre, så gick vi till stan och fikade, han tog en capuccino och jag en chai latte. himlans gott! sedan tittade vi lite på kläder, och gick även in i djuraffären. och jag vill verkligen ha en hamster, dom är så otroligt söta och små! (och lättskötta hihi) när vi var trötta på det, tog vi bussen hem till honom. här har vi tittat på tv, myst och käkat tacogratäng, första gången jag smakade det och tyckte det var jätte gott. kommer be mamma göra det någon dag! nu ska vi nog snart gå och lägga oss för jag måste upp tidigt imorgon..

 
bjuder på två bilder från svenskan, malin & emelie sitter verkligen och gosar!

en sak som irriterar mig

något som verkligen har börjat irritera mig så extremt mycket är när folk tränger sig! har dom inge respekt för andra människor överhuvudtaget?

till exempel förra veckan i matkön; jag stog där tillsammans med några från min klass och några i parallellklassen, vi var alltså ett gäng på kanske 6-8 tjejer. när två albanska tjejer bara kommer och försöker smita förbi, den ena lyckas eftersom vi inte hinner reagera. men för den andra tjejen sätter vi upp en mur så hon inte ska kunna ta sig förbi. vi var ganska överens om att man inte tränger sig före oss! hon började be om att få komma förbi.
vi sa: nej, detta är en kö här tränger man inte sig.
hon: men jag ska inte äta
vi: nähä, vad gör du i matkön då?
hon: ja vad gör man i en matsal?
vi: hahaha de hör man väl på ordet, man ÄTER!
hon: *muttrar*
när vi kommer fram till maten, vem tror ni står framför oss och tar mat, hennes kompis, och vem står bakom och tar mat? jo hon själv som precis stått och sagt att hon inte skulle äta!

ett annat exempel var när jag och några tjejer stog på burger king och skulle beställa mat. vi är ett gäng på 6 tjejer, och det fanns bara en kassa öppen. så beställer två av tjejerna, när det är min tur att gå fram smiter en man imellan och beställer sin mat före! enligt mig så gör man inte så eftersom de finns något som kallas köstystem! och dessutom går man inte mellan ett gäng som är iväg och äter tillsammans..

snart åker jag!

idag är det 25 dagar kvar till jag åker till gran canaria, och nu längtar jag såååååå otroligt mycket. efter värmen, känslan, utlandet, att få vara turist, utekvällar, och absolut umgås med familjen!


en bild på stället jag kommer befinna mig på om mindre än fyra veckor!

hatar att duscha under vintern!

igår när jag stog i duschen tänkte jag på hur mycket jag hatar att duscha när det är kallt ute. och det är just för att hemma hos oss har vi en värmepump som värmer upp allt vatten, och när det är kallt ute så är det jobbigare för den att värma upp allt vatten vi behöver för att hålla huset varmt. alltså tar varmvattnet lätt slut när man duschar. och jag älskar verkligen att ha vattnet så varmt att man precis klarar av att stå där. så det är ännu en anledning till att jag längtar så mycket till våren och sommaren!

eric saade i diskningsdrama

efter att eric saade hade direktkvailificerat sig till finalen i melodifestivalen, var han nära på att förlora platsen igen. eftersom SVT har stränga regler om att det är förbjudet att framföra bidraget innan det är dags för finalvecka i globen. i glädjeruset glömde eric bort detta och sjöng refrängen av sin låt efter direktsändning för en fullsatt arena. eric och hans management kallades till krismöte med tävlingsansvarige christer björkman, och efter mer än en timme bestämmde sig SVT för att tänja på reglerna och låta bli att diska eric. och det är för att han gjorde det utav glädje, inte för att vinna röster. eric chockades av händelsen och brast ut i gråt, han var nära på att spy säger han.

jag tycker att detta är så typiskt svenskt! jag är inte ett dugg förvånad att det gjordes till en sådan stor grej. och tycker att den reglen är så himla löjlig. jag kan förstå att man inte får lov att spela/sjunga sin låt officielt innan deltävlingen, men efteråt tycker jag inte det ska göra något. för att då har folket redan hört låten, den är redan släppt ju. och ifall alla artisternas bidrag till exempel lades upp på youtube eller liknande, så skulle de ju ändå ha lika stor chans att vinna. dessutom tror jag det är lättare att rösta fram den bästa låten som ska representera sverige ifall man får höra den fler gånger än de fåtal den framträds i tävlingarna. jag tycker man borde ändra reglen så det bara är innan deltävlingarna man inte får sjunga den officielt!



(detta inlägget skrevs egentligen igår men eftersom blogg.se klyddade då, kunde jag inte publicera det förrän nu)


bakdags!

jag har precis bakat kärleksmums och tänkte visa stegvis hur jag gjorde.

    
jag använde en färdig mix från kungsörnen. mycket lätt och smidigt! 



1. Värm ugnen till 175 grader, (varmluft 160 grader)
jag valde varmluft för att få en lite luftigare kaka



2. Vik formen med den blanka sidan utåt. Vik upp alla fyra
sidorna, fäst krokarna från utsidan. Vik ut den övre kanten.



3. Häll innehållet från påse 1 i en skål.


 
4. Tillsätt vatten, 3/4 dl för seg kaka, 1 dl för mjuk kaka. Rör till en jämn smet.
Jag valde att ta en 1 dl för jag gillar när den är lite saftig.


 
5. Klicka ner smeten i formen, och bre ut det till en slät kaka.



6. Grädda mitt i ugnen, cirka 30 minuter



7. Under tiden kakan var i ugnen, passade
jag på att diska skål & redskap.



8. Ta ut kakan från ugnen, låt den svalna.


 
9. Häll innehållet från påse 2 i en skål. Tillsätt 1 msk hett vatten och rör till en slät glasyr


 
10. Bred glasyren över den kalla kakan. Strö över cocosflingor.


 
11. Dela kakan i bitar när glasyren stelnat.


alla hjärtans dag

detta årets alla hjärtans dag var helt underbar! jag vaknade upp bredvid världens underbaraste, men skyndade mig ut i köket för att fixa frukost till honom. värmde bullar i ugnen som jag bredde med ost på några och sylt på några, hällde upp ett glas juice, ett med oboy och en kopp med kaffe till honom. så gick jag in och väckte honom och han blev jätte glad, så fick han sin present också. älsklingscheckar och gelehjärtan, plus att muggen han fick kaffet i också var till han. vi käkade och tittade lite på tv, sen skyndade vi oss att göra oss i ordning och tog bussen hem till honom.

där tittade vi ännu mer på tv, mös och åt nudlar som han lagade. senare mot kvällen så käkade vi middag med hans familj, baconlindad fläskfilé, hemmagjorda klyftpotatisar och rödvinssås. Finns inget bättre! sen skulle vi göra det vi planerat hur länge som helst, bada tillsammans med massa tända ljus. så marcus fixade allting och sen fick jag komma in och se allting, han hade gjort de jätte fint. så hoppade vi ner i badet och de var hur mysigt som helst. tills jag började känna mig riktigt svimfärdig. så jag gick upp ur badet och de blev bara värre och värre.. till slut kunde jag inte se någonting och visste inte vad jag gjorde. så hängde jag mig vasken och var helt borta, så undrade marcus vad jag gjorde, så vaknade jag till igen och sa att jag mådde skit illa.. så jag satte mig ner på toaletten och blev spyfärdig när jag började kunna se igen. men tur var att jag aldrig spydde, så fick han hjälpa mig med att öppna fönstret och hämta ett glas vatten till mig, så blev de mycket bättre igen. men det var så otroligt läskigt, jag har aldrig svimmat någonsin! eftersom jag var så trött efter det så låg vi bara i soffan resten av kvällen och tittade på film och åt lite glass. såg step up 2, the streets. galet bra film! sen fick han titta på fotboll lite innan vi gick och la oss..


alla hjärtans dag presenterna marcus fick av mig
   
älsklingscheckar                 gelehjärtan              muggen framsida          muggen baksida


award!

Jag har fått ett Award utav Cassandra och den som får det ska kopiera den till sin blogg, länka till personen som givit den till dig, berätta sju intressanta fakta om dig själv, välj ut sju andra bloggare du vill ge awarden till, länka till deras bloggar och kommentera hos dem att de fått en award att hämta!

1. Jag är nykär till tusen
2. Jag är extremt klumpig
3. Jag skrattar men ingen fattar..
4. Jag bryr mig om folk även om jag inte känner dem
5. De senast två åren har jag blivit mer utseendefixerad än någonsin (skyller mycket på frisörlinjen)
6. Min mamma är min bästa vän
7. Sen jag började på franssuell har hela mitt liv förändrats, definitivt till det bättre!

De bloggare som får award från mig är; Nikita, Evelina, Hannah, Linn, Kerstin, Maritza, Szidonia

monopol & melodifestivalen

i lördags så vaknade jag och marcus upp hemma hos mig. så visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, så vi slösade bort nästan hela dagen på att spela monopol, och det gick inte alls bra för mig! hade hur många hus och gator som helst, men var tvungen att inteckna allting för att han ägde norrmalmstorg och centrum, så till slut hade jag inga pengar kvar och min dåliga-förlorar-sida visade sig ganska tydligt.

fram mot kvällen så åt vi middag med min familj, lasange MUMS! sen laddade vi upp med chipis, ostbågar och godis och tittade på melodifestivalen med min mamma. enligt mig så var det absolut rätt personer som gick vidare, dom andra kan ju gå tillbaka och gömma sig.

sen tittade vi på 40 year old virgin, en film som man kan se om och om och om igen! sen kallade sängen.


tjejmiddag hos evelina

i fredags tänkte vi samla några tjejer hemma hos evelina och fira alla hjärtans dag i förskott. det slutade tyvärr med att vi bara blev 5 stycken, matilda, szidi, evelina, josefine och jag så klart. men hade väldigt kul i allafall! vi fixade tacos tillsammans och de var verkligen efterlängtat, tryckte i mig två stycken även om jag bara orkade en egentligen. sen satt vi bara och småpratade hela kvällen och flummade en massa. härligt när man kan få skratta så mycket. vid 12-tiden vandrade jag hem och mötte älskling, som kom och sov hos mig. vi båda var väldigt trötta så somnade ganska fort!

    

uppdaterar imorgon

alla <3 dag idag då, haft en helt underbar dag med älskling. förutom att jag svimmade... läskigaste jag varit med om. men jag uppdaterar imorgon, är fortfarande trött efter det så tänkte vila resten av kvällen nu. men imorgon kan ni vänta er en massa inlägg!

sätta lappar på bilar

efter skolan blev jag hämtad av min pappa och bror, så körde vi till mobilia för att hjälpa mamma att sätta lappar på bilar och jag skulle fixa en annan grej med. när vi var klara gick vi in på burger king för att äta, men jag åt faktiskt inte. duktigt nog! ska på tjejmiddag ikväll hemma hos evelina så jag fick hålla mig. så nu ska jag in i duschen och så, men vi hörs senare ikväll eller imorgon. PUSS!


såna här lappar vi satte upp, om olika kurser som finns på mammas jobb.

en annorlunda skoldag

idag började vi skolan lite senare än vi brukar på fredagar, bilden var inställd. riktigt skönt fakitskt. så jag var på skolan lite i 10. när läraren kommer får vi höra att vår vanliga lärare tina fortfarande är sjuk, så vi ska arbeta på ett annorlunda sätt idag. vi började med att plocka undan efter tävligen som varit igår, skånemästerskapen. sedan informerade hon hur dagen skulle se ut. så fick vi lunchrast, panerad fisk MUMS! sedan när vi kommer tillbaka har vi blivit indelade i grupper, jag kom med maritza kerstin malin emelie och cathleen, en super bra grupp enligt mig! och vi skulle då gå runt på fyra olika stationer.

1. Kolla på en film, sedan komma med tips om hur man kan få en salong till att fungera bra.
2. Teori, svara på frågor om blondering.
3. Långhårsuppsättning, temat var brud. 
4. Föna vågor på herrdockan.

Varje station skulle ta en timme så vi skulle vara klara ungefär vid fyra tiden, och sedan slutade vi 16.30 skönt med helg nu!

hemma!

när marcus kommit hem från skolan så käkade vi då pannkakor, sen gick vi upp och mös lite, men båda var så trötta att vi somnade. så vaknade vi utav att hans föräldrar kallade att det var mat. så vi gick ner, kebabtallrik!! tyvärr var vi så mätta efter pannkakorna att vi knappt orkade äta något alls. och egentligen var de meningen att jag skulle stanna en natt till, men mamma saknade mig så mycket att jag tog bussen hem 19.05. så nu har jag suttit och pratat med henne lite, vikt några lappar (200 stycken), ätit glass visat mina inköp och nu ska jag sätta mig och titta på the fast and the furious (tokyo drift) PUSS!


mina nya kläder, ÄLSKAR byxorna! det bästa är att jag gått ner typ 3-4 storlekar i jeans!! :)

studiedag

idag är de studiedag, riktigt skönt att vara ledig från skolan 2 dagar i rad, dom bästa dagarna i veckan man kan vara ledig på också hihi. har sovit hos marcus inatt också, så jag gick upp med honom i morse och käkade frukost och tittade lite på vakna med the voice. men när han stuckit till skolan vid 9 tiden gick jag upp och la mig, och sov ut riktigt rejält! vaknade inte igen förrän 12.18, behövde verkligen det. så nu har jag gjort mig i ordning lite, och varit snäll och bäddat och städat lite på hans rum. nu ska jag sätta i gång med att göra pankakor för att han är på väg hem nu. vi hörs senare ikväll tror jag, PUSS!

dagens inköp

 

köpen jag gjorde idag, kom på att jag inte kommer kunna lägga in bild på ett tag. så det får bli så här istället. eftersom ni läsare är så galna efter bilder! linnena är 2 baslinnen, använder såna dagligen så behövde några nya och fräscha!

dagens stora plus

är att jag och marcus har en månad idag, och har gått så otroligt fort!


10/01-10, början på vår saga ♥

stan med några tjejer

eftersom vi slutade så tidigt så var vi 6 tjejer som stack till stan för att fördriva tiden, nu när man ändå tagit sig in till malmö liksom. jag fick köpt 2 linnen och ett par jeans. jag är skit nöjd och kommer absolut visa bild på mina nya as snygga jeans! vi käkade sallad och snacka en jävla massa också. helt underbar dag faktiskt, speciellt eftersom de var med tjejer som inte är dom tajtaste i skolan. vi har ju våra smågäng även om vi kan umgås allihop. och det är just därför jag älskar min klass så otroligt mycket!

ett stort minus som hände idag var när vi köpte glass på hansa. jag och sophia bestämde oss för att dela på en ben&jerry glass för 55 kronor, skit dyrt men dom glassarna brukar vara värda det! så vi bestämde oss för en "cheesecake brownie". men det tog sjukt lång tid innan vi fick vår glass, stog där hur länge som helst men ingen kunde hjälpa oss.. men sen direkt när vi börjat äta på den så tyckte vi att den smakade ganska surt, men tog för givet att de skulle vara så eftersom det var cheesecake. men ju längre ner i glassen vi kom, desto surare blev det och vi luktade på den så luktade det riktigt gammal mjölk. och eftersom det var en så pass dyr glass så gick vi och sa till dom. så den första tjejen som luktade på den rynkade på näsan och fick kalla på sin chef. men han tyckte att vi hade fel, och vägrade lyssna på oss.

han: ni har ju ätit halva glassen och kommer och säger till nu, det funkar inte.
vi: men de luktar ju värre och värre ju längre ner man kommer..
han: ja men det är cheesecake, de är ost!
vi: ost lukar inte sur mjölk!
han: *muttrar*
vi: men smaka själv då och se hur god du tycker den är!
*smakar flera tuggor och man ser att han inte gillar den*
han: den smakar inte konstigt?
vi: jo vi tycker den smakar surare än det ska
han: ja men det är ost, det ska vara surt
vi: det ska inte vara surt så det luktar sur mjölk, och kunden har alltid rätt!
han: nej det har den inte och ni har ätit halva glassen, de funkar inte så
vi: nej men du har 6 kunder här, och vi sprider detta vidare så du förlorar själv på det..
han: vaaa?
vi: ja du hörde
*gick därifrån och kastade glassen*

så nu vet ni det kära läsare, ät inte på fiket på hansa, vid vero moda/scorett/nagelbyggarna! dålig service och gamla varor!


skön skoldag

idag fick jag gå upp klockan 7 eftersom skolan började 9.20 men när jag kommer till övre, ringer en tjej i klassen och säger att första lektionen är inställd, men jag tar den bussen som jag planerat i allafall för jag hade ändå andra vänner som också redan kommit till skolan. men under tiden jag är påväg till skolan får vi reda på att vår andra lärare också är sjuk, som vi skulle haft fram till 16.30. men då gör lärarna så att vi får komma dit, ta vår närvaro, ställa iordning inför tävlingen som ska vara imorgon och sedan fick vi sluta. så vi slutade 9.45 riktigt skööönt! men tycker ändå det är dåligt att skolan blivit så slapp nu, fattar inte riktigt vad som händer men de känns knappt seriöst längre.

veckorna går fort nu..

onsdag redan då ja, måndag och tisdag har gått så fort denna veckan. jag åkte hem till min älskling direkt efter skolan igår så vid 6-7 tiden började jag göra hårförlänging på hans syster. det tog nästan upp mot 3 timmar, och resultatet blev rätt okej. hon behöver lite mer hår längst fram så de ska vi nog fixa någon annan dag, så de löser sig i allafall. efter de käkade jag och marcus lite mackor och glass. sen satt jag och pratade med hans mamma i någon timme medan han var tråkig och tittade på fotboll. sen var vi så trötta att vi gick och la oss.


sommar nu tack?

jag blir bara tröttare och tröttare varje dag på det här vädret, när ska det ta slut? jag vill börja kunna använda tunna blusar och shorts och ett par snygga solglasögon till det! det räcker med tjocka vinterjackor, stickade tröjor och jeans nu tycker jag. jag har alltid tyckt att det är skönt med vinter, så det inte är varmt året runt, men detta året tycker jag verkligen inte det! denna vintern är alldeles för lång. sägs ju att sverige inte haft så här lång och kall vinter på 20 år, och det tror jag inte heller. jag har aldrig upplevt det i allafall..

skönt att man i allafall åker till gran canaria om exakt 33 dagar! jag kan lova att jag redan börjat ladda upp med sommarkläder i allafall, längtar som bara den nu.

innebandymatch

när vi kommit hem ifrån mormor & morfar stack jag ner till bråhögshallen, och träffade min älskling där. hans kompis skulle spela innebandy match så jag och evelina stack dit och kollade lite. men så blev marcus självklart hungrig så vi cyklade till james så han fick i sig lite mat. när vi väl kom dit igen var matchen slut så dom åkte hem, och jag stack hem till mig. satt lite vid datorn och sedan fixade jag med hårförlängningen, imorgon är det dags att sätta i den!

grattis morfar!

igår fyllde världens bästa morfar, 73 år! och det är helt galet vad det fortfarande skriker energi runt honom. han är helt galet pigg för sin ålder, och det gör mig så glad för då kan jag hoppas på många fler år med honom i mitt liv! vi åkte i allafall hem till dom igår, så vi var framme vid ett-tiden, jag sov gott i bilen upp dit. min moster och hennes familj kom också för att gratta honom. vi fick god mat, och självklart mormorsås som jag älskar! vi åt kakor och massa sånt precis som det ska vara hos mormor och morfar. vi åkte hem därifrån igen vid halv 8 tiden.

ingen tid eller ork för tillfället

ni får ta det som de kommer, men nu för tiden är mitt blogghumör nere på noll! skriver bara lite fort och uppdaterar när jag har tid och lust. I fredags kväll kom min älskling hit, vi kollade på film kommer inte ihåg vad den hette men handlade i alla fall om en massa spindlar osv. På lördagen mös vi en massa, käkade på McDonalds, och spelade monopol. Vilket jag nog aldrig kommer göra med honom igen, otroligt vad tävlingsinriktad han var då.. haha. På McDonalds testade vi det nya dom hade nu, något som hette "share the gold" och det var en stor förpackning med 18 chicken nuggets i och 3 dippsåser. Vi delade på en sån, medan vi såg någon annan äta en hel sån för sig själv.. galet. jag brukar bara orka 4 stycken och blev galet mätt på 6 nu, så marcus fick 12 så blev han lite glad. mot kvällen åkte vi till trelleborg, hem till hans kompis Danne och tittade på röstningen i melodifestivalen, och kan väl inte säga annat än att jag visste att Ola skulle gå direkt till final! efter det kollade vi på avatar, jag som sagt hela tiden att jag aldrig tänker kolla på den.. men nu blev det så iallafall. och jag tycker att jag slösade bort 2½ timme av mitt liv på en riktigt dålig film med sjukt platt handling. filmer som bara är värda att se med 3D-effekt är inte något man behöver lägga tid på att se. marcus pappa kom och hämtade oss, och jag var så otorligt trött så jag hann bara äta någon ostmacka sen somnade jag på soffan, så vi gick in och la oss istället.

dagens outfit

längesen jag la upp en dagens outfit bild, men här kommer en!

Blus från H&M
Leggings från Gina Tricot
Stövlar från Din Sko
+ massa armband och stora örhänge

kundmottagning

nu har vi kundmottagning i skolan, och jag fick sitta i receptionen idag. har aldrig gjort de förr så kände jag behövde de idag, skit läskigt.
 
för övrigt så är julie fett trött på livet och tänker ta självmord 4 gånger idag, någon som vill titta på? :)

föreläsning om hälsa

idag när jag kom till skolan så hade vi en föreläsning om hälsa. mannen som höll i föreläsningen var ju väldigt speciell och uttryckte sig lite för hårt på vissa saker. men man insåg hur mycket fel man gör med sin hälsa i vardagen.. t.ex. hur många ungdommar vet om att när man är på fest och har alkohol i kroppen, och går ut i kylan nu mitt i vintern, och sen kommer in igen så rusar blodet och alkoholen blir ännu starkare? så kort sagt kan man säga att man blir fullare av att gå ut i kylan när man druckit alkohol. lärde mig mycket av den mannen och ska börja tänka mer på hur jag lever nu. låter alltid så efter man varit på en föreläsning, men jag insåg att jag vill leva när jag är 70, och se mina barnbarn växa upp! skriver mer när jag är hemma för nu har vi kundmottagning i skolan. PUSS!


praktikdag

torsdagar är som vanligt praktikdagar ju, så jag kom till praktiken klockan 10.00 idag, faktiskt i tid idag! brukar inte kunna komma i tid pga mina bussar, men idag åkte jag ju från trelleborg. jag hade massor att göra idag, jag tonade en utväxt, tvättade massa färgkunder, vek handdukar, fortsatte röja bland produkterna, färgade en utväxt, sopade osv osv. till lunch åt jag fläskesteg med sås och potatis,så sjuuukt gott! slutade klockan 6 och var hemma ungefär 7, och tur att jag överlevde den bussresan, var lite orolig med den busschauffören faktiskt. hemma så chillade jag som fan eftersom jag inte varit hemma på flera dagar, och satt vid datan och kollade alla bloggar osv. sen gick jag in på mitt rum och kollade på tv, en film på sexan walking tall hette den. var inte jätte insatt i den eftersom jag höll på att sätta keratinvax på en hårförlänging samtidigt. sedan duschade jag och gjorde ansiktsbehandlning osv, jätte skönt!


snabb sammanfattning

har inte alltid tid att blogga längre eftersom jag umgås mycket med min älskade pojkvän, och han gillar inte att jag sitter vid datan när vi ses hihi. men i allafall så vaknade jag hos honom i onsdags och stack till skolan runt 8 tiden, men hade jätte problem med bussar osv pga snön. först så var 3.an tjugo minuter försenad, så jag frös ihjäl medan jag väntade på den. och när den väl kom så var den så full med folk, så dörrbromsarna låste sig. men chauffören fortsatte köra även om dom var låsta, så hon kunde bara köra 10km/h och till slut hade hon bränt isönder dom så vi fick gå ur bussen, och vänta på att en annan buss kunde komma och hämta oss. när jag efter 40 minuter kommit till övre så hade jag ju självklart missat bussen jag egentligen skulle ta, så fick ta första bästa som kom. och jag var på skolan 2 timmar efter att jag lämnat marcus hus.. jag är van vid att de tar max 25 minuter haha! men i allafall så flöt skoldagen på som den skulle, hade läxförhör och teori genomgångar om färg.

efter skolan åkte jag hem till min älskling, jaa det känns nästan som jag bor där snart! men vi var hemma hos honom en stund, käkade lite osv. sen åkte vi in till stan för att han skulle träna så jag stack och träffade maritza så gick vi och kollade lite i affärer, och jag hittade ett par jeans jag ska köpa, sen gick vi även och solade. jag följde med henne till badhuset för hon och hennes mamma skulle träna och jag var ju tvugnen att fördriva tiden på något sätt. men kvart i 9 blev jag hämtad av marcus och hans syster så åkte vi hem till honom igen. vi tittade på tv osv sen gick vi och la oss.

tänkte visa bild på jeansen jag hittat, men tyvärr så klyddar den hemsidan nu så får ta det när jag kommer hem efter skolan!

final i paradise hotel

idag är det äntligen dags för final i paradise hotel! jag vet dock redan vem som vinner, men det ska bli kul att få se hur det går till osv. jag tycker dock att cimon borde ha vunnit för han spelar så jävla bra, men han åkte ut på världens tråkigaste och lättaste sätt... men av dom som är i final tycker jag att kristoffer är en värdig vinnare faktiskt, han har spelat röven ur alla inne i huset. åkt in och ut från singelrummet, men ändå lyckats hålla sig kvar. det jag tycker är lite smått dåligt med finalen är att gamla deltagare kommer in och röstar fram vinnaren. och det är lätt att dom röstar med hämnd och inte vem dom egentligen tycker är värdig vinnare.. men vi får väl se hur det går ikväll! imorgon går jag i skolan 9.22-16.25 vilket betyder en väldigt lång dag. så vi hörs antagligen någon gång under kvällen imorgon, puss!

kort skoldag

som vanligt på tisdagar hade vi en väldgit kort och skön dag, två lektioner svenska och datorkunskap. på svenskan hade vi redovisningar, där vi fått skriva om precis vad vi ville och skulle kunna hålla ett föredrag om det i fem minuter. sedan hade vi lång lunch som vanligt, jag och julie hade fått gratismat på värnhem på morgonen, så jag värmde den och åt till lunch, super gott! som sagt hade vi datorkunskap sen där vi fortsatte med excel, och jag börjar hålla med min lärare det är för dom lata människorna! (första gången jag sagt något positivt om den läraren...)

efter skolan tog jag bussen tillsammans med maritza till trelleborg, vi båda sov gott hela vägen men när jag vaknade hade jag väldigt ont i pannan eftersom jag slått i den i väggen varje gång det skumpade till. men i allafall så träffade jag marcus på övre, så gick vi och åt lite medan vi väntade på att klockan skulle bli 3. för han skulle till frisören och bli klippt då. det blev jätte fint och sedan gav vi oss ut i snöstormen för att ta bussen hem till honom. vi har sovit lite, käkat lite, myst massor och jag har även fått pluggat lite. tummen upp som fan på denna dagen!

mysko natt

inatt har jag verkligen sovit som en stock, nästan så man hade kunnat släppa en bomb bredvid mig utan att jag vaknat.. min mobil ringde 3 gångero ch ja fick 4 sms, jag vaknade av det tredje samtalet och svarade, men minns inte ens vad jag sagt. när jag vaknade imorse låg mina byxor som jag haft under dagen, bredvid mig på sängen. och jag vet om att jag la alla mina kläder i en hög under fönstret, så jag kollade dit och då låg bh.n och tröjan jag haft på mig på golvet. så antagligen har jag varit där borta och hämtat byxorna av någon konstig anledning, eller så är det ett spöke som lagt dom hos mig hihi.

jag drömde även om att jag fick barn, helt oväntat fick jag en liten mörkhyad pojke med stora bruna ögon. jag hade ingen koll på hur man tog hand om en bebis och hade inga saker till barnet heller. jag gick bara runt och bar på den stackars ungen hela tiden..

kvinnosjälvförsvar

vaknade hemma hos mackan och käkade frukost med honom innan han stack till skolan. så stannade jag kvar hemma hos honom eftersom jag inte började förrän 9.50. jag mötte maritza på bussen så vi gick till idrotten tillsammans, där vi skulle ha kvinnosjälvförsvar. vi hade det i ettan också men jag var sjuk båda gångerna så det var helt nytt för mig. och jag tyckte det var skit intressant, och ledaren var extremt rolig. och nu vet jag hur jag ska försvara mig om de kommer någon otäcking!.. vi åkte till skolan och åt, sedan hade vi naturkunskap, kollade på film om vindkraftverk woho vad rolig. fick sluta en halvtimme tidigare plus att vår svenska var inställd, så vi slutade 13.50 för dagen. då jag och julie åkte hem till mig för att jag skulle klippa henne. satt kvar här och snackade skit länge om allt möjligt. sen gick jag till posten och hämtade ut ett paket med ännu mer kläder, det kommer bild på allt så småningom! sen satte jag igång med att sätta på vax på en hårförlänging och plugga lite. nu är det snart paradise hotel så ska gå och lägga mig vid tv.n PUSS!

snabba cash

älskling och jag vaknade upp på söndagsmorgonen. vi tog de rejält lugnt under hela dagen, och på kvällen hade han önskat att få gå på bio. så vi gick och såg snabba cash, åt på china box innan och lovar att de kommer jag inte göra på väldigt länge! har inte ätit så äcklig mat på hur länge som helst, till och med värre än skolmaten. så vi gick till burger king och tog en hamburgare istället för att vi var extremt hungriga. jag tyckte att filmen var jätte bra, även om jag har väldigt svårt för svenska filmer. den handlade om en kille som ville umgås med de rika och leva sånt liv som dom, men han var inte rik. så han fuskade till sig märkeskläder genom att sy dit rätt knappar osv. men sen fick han tips om hur han kunde tjäna stora pengar vilket var genom att langa knark. vi fick sedan vänta på bussen i 40 minuter för att jag skulle följa med marcus hem till trelleborg, där hans mamma hämtade upp oss på busstationen. jag pluggade lite när vi kom hem till han, sen var vi så trötta att vi gick och la oss. riktigt chill och skön söndag!

fest i bjärred

på lördagsmorgonen kom min älskling hem till mig, jag blev överraskad som vanligt. visste självklart att han skulle komma, men han hade tagit en tidigare buss, så han knackade på dörren när vi hade tänkt åka och hämta honom vid 108.an. så mös vi och titta på tv en massa. och sedan duschade vi och gjorde oss i ordning, vid 5 tiden kom tjejerna hit och fixade sig också. så åt jag och marcus mat sen tog vi bussen till lund, sen vidare till bjärred på fest! vi förfestade lite innan allt annat folk kom, och JÄVLAR vilket hus säger jag bara! rena rama slottet nästan haha. och eftersom vi var först där va vi lite V.I.P så vi fick ett eget rum att låsa in alla våra jackor skor, väskor osv i. jätte bra faktiskt. folket bara rullade in och det slutade nog med att där var ungefär 50-60 pers, riktigt mäktigt faktiskt! vi dansade, skrattade, pratade, drack, umgicks och hade jävligt kul. vid ett tiden blev vi hämtade och hemkörda av evelinas pappa, så sov marcus hos mig.

    
  
           

tjejmiddag hos mig

i fredags hade jag bjudit hem lite tjejer hos mig på middag. jag följde först med kerstin och maritza till entré så maritza kunde hitta någonting att ha på sig till kvällen, och det gjorde hon med! sedan tog vi bussen hem till mig, och började förbereda inför kvällen. dukade bordet, hackade sallad, värmde köttet osv. aen gick vi in och duschade och började göra oss i ordning, och under tiden droppade även malin & emelie in som också fixade sig här. mellan halv 8 och 8 kom även dom andra tre och maten började bli färdig. aå vi satte oss ner och åt, fläskfilé med klyftpotatis, såser, fetaost och sallad, helt underbart gott! Vi snackade skrattade och åt hur mycket som helst. vi började leka något som heter SMS-roulette, och det går till så att någon skriver ner en massa olika sms, som man sedan ska skicka till olika personer i sin kontakt lista, och sedan får man se hur personen man skickat sms.et till reagerar. man åker ut om man vägrar skicka smset eller om man avslöjar för personen att man är med i en lek. sedan blev det dags för efterätt, marängsviss så klart! vi åt massor av det med, och efteråt så orkade vi nästan inte göra någonting alls. så vi satte igång sing star och sjöng och hade oss. vid ett så hade alla stuckit hem, så jag städade undan allting, sen följde jag med pappa till lomma för att hämta min bror. kände att jag var tvungen att gå ut lite efter en hel kväll inne.

         

håll ut...

nu har jag äntligen fri tid igen efter en helt underbar helg! ska iväg till ICA och hämta ut ett paket på posten med massa kläder, sen ska jagfixa en hårförlängning, plugga och SEN lovar jag att uppdatera om min helg, med både text och bilder. PUSS!

RSS 2.0